افرادی که قصد مهاجرت کانادا را دارند، میتوانند از روشهای متنوعی برای این کار اقدام کنند. افراد با استفاده از انواع مختلف ویزا میتوانند به کانادا بروند و اقامت این کشور را بگیرند.
ایرانیها نیز از این قاعده مستثنا نیستند و میتوانند با یکی از این روشها، اقامت این کشور را دریافت کنند. از جمله روشهای مهاجرت به کانادا میتوان به دریافت ویزای تحصیلی، دریافت ویزای کاری، دریافت ویزای سرمایهگذاری و راهکارهای دیگر اشاره کرد.
از آنجایی که کانادا کشور بزرگ و پهناوری است و پیوسته مراحل رشد و پیشرفت را طی میکند، در نتیجه دنبال افرادی است تا در زمینه کاری خود مهارت کافی داشته باشند. در واقع کانادا دنبال نیروی کار ماهر است و افرادی را به خود جذب میکند که این ویژگی را داشته باشند.
برای مهاجرت به کانادا از طریق کار میتوان با مدرک فنی حرفهای و داشتن حداقل 3 سال سابقه کار بهصورت حرفهای اقدام کرد.
در این مطلب بهطور کامل درباره مهاجرت به کانادا با مدرک فنی و حرفه ای صحبت میکنیم. لطفا تا انتهای متن با ما همراه شوید.
چگونه با مدرک فنی حرفهای به کانادا مهاجرت کنیم؟
شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که آیا میتوان با مدرک فنی و حرفهای نیز به دیگر کشورها از جمله کانادا مهاجرت کرد یا خیر.
با توجه به اینکه که کانادا نیازمند نیروی ماهر و توانمند کاری است، در نتیجه مسیر ورود این نیرو را به خاک خود بسیار آسان کرده است. با اینحال قوانین محکم و سختی وجود دارند تا از هجوم تعداد زیادی از مهاجران جلوگیری کنند.
با توجه به مطالب بالا، فقط افرادی میتوانند از طریق ویزای کاری به کانادا بروند که مدارک زبان از جمله آیلتس و تافل و مدرک تحصیلی یا فنی و حرفهای داشته باشند. بنابراین اگر شما نیز این مدارک را در دست دارید، میتوانید برای مهاجرت اقدامات لازم را انجام دهید.
مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفهای در واقع نوعی از مهاجرت کاری است که در آن تخصص افراد مورد بررسی قرار میگیرد. در این روش افراد باید بهصورت آنلاین توسط پارامترهای متفاوت سنجیده شوند و امتیازات لازم را بهدست آورند.
تمام کسانی که قصد دارند با این روش به کانادا بروند باید حداقل یک سال سابقه کاری بهصورت تمام وقت داشته باشند. علاوه بر این مهارت و تخصص آنها نیز حرف اول را میزند.
داشتن دیپلم و آیلتس با نمره 6 نیز از دیگر شرایط این نوع از مهاجرت است. این افراد که قصد دارند از طریق تخصص به کانادا بروند باید در آزمون ارزیابی مهاجرت کانادا شرکت کنند و حداقل نمره 67 بگیرند.
افرادی که قصد مهاجرت از طریق تخصص دارند، باید به چه نکاتی توجه کنند؟
در واقع داشتن تخصص و نمره زبان آیلتس برای مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفه ای بهتنهایی کافی نیست. چه بسیار از افرادی بودند که با تخصص بسیار بالا به این کشور مهاجرت کردند، ولی به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از آن با شکست مواجه شدند.
در واقع دانستن اطلاعاتی از جمله دستمزد و حقوق افراد در هر رشته کاری، نرخ بیکاری، هزینه زندگی، اجاره مسکن، هزینه خرید و مسائل الزامی دیگر اهمیت بسیار بالایی دارند.
علاوه بر این فراد مهاجر باید از شرایط، کیفیت و نحوه زندگی کاناداییها اطلاعات کامل داشته باشد و قوانین کار کانادا را مطالعه کند.
مهاجرت به کانادا با مدرک فنی و حرفه ای و الزامات زبان انگلیسی
در بالا نیز اشاره کردیم که افراد مهاجر باید نمره 6 آزمون آیلتس را داشته باشند. با اینحال فرد برای مهاجرت با مدرک فنی و حرفهای باید در دو بخش شنیداری و مکالمه آزمونهای زبان مهارت کافی کسب کند.
نمره این مهارتها باید حداقل CLB 5 برابر با آیلتس 5 و نمره مهارت نوشتن CLB 4 برابر با آیلتس 4 باشد. برای مهارت خواندن نیز باید نمره CLB 3.5 را بگیرید.
برای مهاجرت از طریق مدرک فنی و حرفهای فقط باید در آزمون مدرک زبان جنرال شرکت کنید. در صورتی که در مهارتهای مکالمه و شنیداری، خواندن و نوشتن نمره CLB 5 و CLB 4 بگیرید برای شما کفایت میکند.
چه شغلهایی در کانادا به مدرک فنی و حرفهای نیاز دارند؟
تمام شغلها و رشتههای کاری در کانادا دستهبندی شدهاند و در گروهی مختص به خود جای گرفتهاند.
- گروه شغلی سری 72: برق، صنعت، ساختمان و سازه
- گروه شغلی سری 73: نگهداری و تعمیر تجهیزات تجاری
- گروه شغلی سری 82: کارهای فنی، تولیدات وابسته همراه با سوپروایزر و کشاورزی
- گروه شغلی سری 92: سرپرست کنترل، تولید و پردازش
- گروه شغلی سری 632: سرآشپز و آشپز
- گروه شغلی سری 633: قصاب و نانوا
برای مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفه ای ابتدا لازم است شغلی را انتخاب کنید. موارد بالا تنها قسمتی از مشاغل مورد نیاز کانادا است که با استفاده از مدارک فنی حرفهای ارائه میشوند. در واقع شما میتوانید با هر عنوان شغلی و داشتن مدرک فنی حرفهای برای مهاجرت اقدامات لازم را انجام دهید.
سابقه کاری
فردی که درخواست مهاجرت به کانادا را دارد و میخواهد از طریق مدرک فنی حرفهای اقدام کند، باید حداقل 2 سال از 5 سال اخیر را که پرونده تشکیل نداده است، بهطور تمام وقت کار کرده باشد.
- حداقل ساعت کاری تمام وقت 30 ساعت در هفته است. معادل همین ساعت نیز برای کار نیمه وقت در نظر گرفته میشود.
- کار تمام وقت حداقل 30 ساعت کار در هفته است که در طول یک سال برابر با 1560 ساعت میشود.
- کار نیمه وقت 15 ساعت کار در هفته است که در طول دو سال برابر با 1560 ساعت خواهد شد.
مراحل ارزیابی مدرک فنی و حرفهای در کانادا
برای اینکه مدرک فنی حرفهای شما در کانادا مورد ارزیابی قرار بگیرد باید مراحلی را طی کنید.
آزمون علمی
در واقع افراد دارنده مدرک فنی حرفهای باید به کارفرماهای کانادایی ثابت کنند که در کار خود چقدر مهارت و توانایی دارند.
برای نشان دادن این توانایی باید سابقه و تجربیات کاری خود را به اثبات برسانید. افراد مهاجر از طریق اسکایپ مصاحبه فنی میشوند و فرد مصاحبه شونده باید در طول آن شیوه و روش کار خود را بهطور کامل اعلام کند.
علاوه بر این، مصاحبه فنی فرصت خوبی است تا افراد تواناییهای خود را به کارفرماها نشان دهند.
ارزیابی مدارک
ارزیابی مدارک فنی و حرفهای مهمترین مورد در مهاجرت است. شخصی که قصد مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفه ای دارد باید مدارک مستندی را ارائه دهد. این مدارک که نشاندهنده صلاحیت فرد هستند، میتوانند مدارک کارآموزی یا مدرک رسمی فنی حرفهای باشند.
آمادگی برای کار
در این مرحله باید آمادگی خود را برای انجام کار نشان دهید. برای نشان دادن آمادگی میتوانید ساعات کاری خود را ارائه دهید.
علاوه بر این برای کار در کانادا باید طبق برنامه مهاجرتی اکسپرس اینتری، امتیازهای مورد نیاز برای مهاجرت را دریافت کنید.
امتیازات لازم برای برنامه مهاجرتی اکسپرس اینتری
برای مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفه ای براساس عوامل زیر امتیازاتی به شما داده خواهد شد. بعد از دریافت این امتیازات میتوانید از طریق برنامه مهاجرتی اکسپرس اینتری اقدام کنید.
- تسلط داشتن به زبان انگلیسی
- سن کمتر از 44 سال
- تجربه کار در ارتباط با مدرک فنی حرفهای
- داشتن خویشاوندان در کانادا
- تحصیل در کانادا
- نامزدی استانی
حداقل دستمزد مهاجران با مدرک فنی و حرفهای
همانطور که در بالا اشاره کردیم افرادی که با مدرک فنی حرفهای به کانادا مهاجرت میکنند باید از اوضاع کار و حداقل دستمزدها در این کشور اطلاعات کافی بهدست آورند. دانستن این اطلاعات با توجه به میزان تحصیلات و شرایط شما، میتواند به انتخاب محل زندگیتان کمک زیادی کند.
- ایالت نوا اسکوشیا 11 دلار برای هر ساعت
- ایالت مانیتوبا 35.11 دلار برای هر ساعت
- ایالت ساسکاچوان 6.11 دلار برای هر ساعت
- ایالت کبک 12 دلار برای هر ساعت
- ایالت جزیره پرنس ادوارد 55.12 دلار برای هر ساعت
- ایالت بریتیش کلمبیا 85.13 دلار برای هر ساعت
- ایالت آنتاریو 14 دلار برای هر ساعت
- ایالت آلبرتا 15 دلار برای هر ساعت
مقادیر ذکر شده در بالا به دلار کانادا هستند.
چگونه با مدرک فنی و حرفهای در کانادا کار پیدا کنیم؟
چگونگی پیدا کردن کار با مدرک فنی و حرفهای نیز اهمیت بسیار بالایی دارد و افراد قبل از مهاجرت باید اطلاعاتی درباره آن بهدست آورند. زمانی که توانستید از طریق مدرک فنی حرفهای خود اقامت کانادا را بگیرید، باید دنبال شغل مناسبی برای خود باشید.
در مواردی که از کارفرما پیشنهاد کاری داشته باشید و مستقیم مشغول به کار شوید نیز لازم است از نحوه پیدا کردن کار در این کشور باخبر باشید. زیرا امکان دارد بعد از گذشت مدت زمانی از کار خود برکنار شوید.
برای شروع کار در کانادا ابتدا باید مجوز Work Permit داشته باشید و برای دریافت این مجوز نیز لازم است تا با یک کارفرما مصاحبه کنید. علاوه بر این بیمه تامین اجتماعی داشته باشید و کد آن را نیز به کارفرما بدهید.
بنابراین یکی از اولین اقدامات فرد بعد از ورود به خاک کانادا، دریافت کد تامین اجتماعی است. داشتن رزومه نیز میتواند کمک زیادی به شخص کند. در واقع فرد میتواند شغل مورد نظر خود را انتخاب کند و رزومهاش را برای شرکت، موسسه یا کارفرما بفرستد.
در مواردی که به زبان انگلیسی تسلط کامل داشته باشید، شانس قبول شدن در مصاحبههای کاری خود را افزایش میدهید.
برای پیدا کردن شغل با مدرک فنی و حرفهای علاوه بر موارد بالا میتوانید به مراکزی بروید که برای کاریابی مهاجران تاسیس شدهاند.
سخن نهایی
در این مطلب سعی کردیم تا درباره مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفه ای صحبت کنیم. دارندگان این مدرک میتوانند با تقویت زبان انگلیسی یا فرانسوی، همچنین داشتن سابقه کاری به کانادا مهاجرت کنند.
دریافت ویزا از طریق مدرک فنی و حرفهای یکی از روشهای آسان مهاجرت به این کشور است و افراد از این راه معمولا بسیار راحتتر از روشهای دیگر اقامت کانادا را میگیرند.
در صورتی که قصد مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفه ای را دارید، بهتر است هر چه سریعتر اقدامات لازم را انجام دهید، زیرا کانادا یک مقصد رویایی برای بیشتر مهاجران است.