بازنشستگی در کانادا

بازنشستگی در کانادا

در این مقاله سعی شده هر آنچه را که برای بازنشستگی در کانادا نیاز دارید را به صورت کامل بررسی و پوشش بدهیم و در این بخش قصد داریم از شرایط و همچنین مزایا و معایب آن نیز اطلاع دهیم و اگر سوالی دارید در انتها مقاله سوال خود را ثبت کنید و سریعا پاسخ خواهیم داد

پس برای کسب اطلاعات لازم بازنشستگی در کانادا با ادامه‌ مقاله با ما همراه باشید.

بازنشستگی در کانادا را می‌توان به عنوان یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مهاجران سالمند تلقی کرد. در حقیقت امنیت مالی در دوران بازنشستگی، یکی از مهم‌ترین  نیاز های انسان امروزی است. در واقع تمام افرادی که در دوره میانسالی هستند، به نحوی این دغدغه را در ذهن خود دارند. این موضوع برای مهاجرین بیش از پیش خود نمایی می‌کند.

به همین جهت است که متقاضیان مهاجرت به کانادا، همواره به فکر بازنشستگی در این کشور هستند. آنها می‌خواهند تا برنامه‌های بازنشستگی این کشور را بدانند و خود را با آن تطبیق دهند. بدون شک نداشتن یک پشتوانه برای دوران پیری آن هم در یک کشور غریب، می‌تواند شرایط دشواری باشد. به همین جهت است که باید قبل از هرگونه اقدامی، اطلاعات لازم را دررابطه‌با آن کسب نمایید.

ما در ادامه این مقاله قصد داریم تا مروری کامل بر روی بازنشستگی در کانادا داشته باشیم. از طرفی دیگر ما تمام طرح‌ها و شرایط آن را خدمت شما عزیزان بیان می‌کنیم تا بتوانید با دید بهتری برای مهاجرت به کانادا اقدام نمایید.

شرایط بازنشستگی در کانادا

در کانادا هم مانند سایر کشورهای دنیا، شرایط ویژه‌ای برای بازنشستگی وجود دارد. نخستین شرط بازنشستگی در کشور کانادا، سن فرد متقاضی است. سن معمول برای بازنشستگی در کانادا ۶۵ سال است. البته افراد می‌تواند کمی دیرتر یا زودتر هم خود را بازنشسته نمایند.

اما این موضوع می‌تواند در میزان حقوق دریافتی آنها تغییرات عمده‌ای ایجاد کند. برای مثال اگر خود را زودتر از ۶۵ سالگی بازنشسته کنید، حقوق کمتری دریافت می‌کنید. اما از طرفی اگر دیرتر بازنشسته شوید، می‌توانید از مستمری بیشتری برخوردار باشید. البته باید این موضوع در نظر بگیرید که حداکثر سن برای بازنشستگی ۷۰ سال است. لذا کارکردن بیشتر از این زمان نمی‌تواند موجب افزایش حقوق شما شود.

از دیگر شرایط بازنشستگی در کانادا، می‌توان به مدت‌زمان حضور در این کشور اشاره نمود. تقریباً برای تمام طرح‌هایی که کشور کانادا ارائه می‌دهد؛ می‌بایست مدت زمانی را در این کشور سپری کرده باشید تا بتوانید درخواست خود را ثبت نمایید.

از طرفی دیگر باید در زمان فعالیت خود، برای یک طرح ویژه بازنشستگی درخواست داده باشید. خوشبختانه در کشور کانادا طرح‌های مختلفی برای بازنشستگی وجود دارد که مهاجران نیز می‌توانند از آنها بهره‌مند شوند. ما در ادامه برخی از رایج‌ترین طرح‌های بازنشستگی در کانادا را خدمت شما عزیزان ارائه کرده‌ایم.

طرح‌های بازنشستگی در کانادا

دوره بازنشستگی برای کانادایی‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد. همین مورد هم سبب شده است تا دولت این کشور، طرح‌های مختلفی را در این زمینه به شهروندان ارائه دهد. هرکدام از این طرح‌ها شرایط مختلفی دارند. این موضوع باعث شده تا هرکدام برای طیف خاصی از مردم مناسب باشد. هرکدام از این طرح‌ها در یکی از سه دسته زیر جای می‌گیرد:

  • برنامه‌های مالی فدرال
  • برنامه‌های حمایتی کارفرما
  • پس‌اندازهای به‌دست‌آمده از تعویق مالیات

هرکدام از این دسته‌ها خود می‌تواند یک یا چند طرح مختلف را شامل شود که ما در ادامه هرکدام را به‌تفصیل برای شما عزیزان شرح داده‌ایم.

طرح بازنشستگی کانادا (CPP)
این طرح را می‌توان رایج‌ترین برنامه بازنشستگی در کشور کانادا دانست که جزو برنامه‌های مالی دولت فدرال است. در این روش، افراد بخشی از درآمد خود را به تأمین مالی این طرح اختصاص می‌دهند. در نهایت و در دوره بازنشستگی، حقوقی به آنها تعلق می‌گیرد که به‌صورت ماهیانه دریافت می‌کنند. در واقع این طرح همچون یک صندوق سرمایه‌گذاری برای دوران بازنشستگی است.

در حقیقت مودی این طرح یک صندوق سرمایه‌گذاری بزرگ است که حجم زیاد از سرمایه را مدیریت می‌کند تا پشتوانه‌ای برای آینده مردم باشد. این صندوق تا به این لحظه اندوخته‌ای نزدیک به ۴۰۰ میلیارد دلار دارد که سرمایه‌گذاری‌های خود را با اهداف بلندت انجام می‌دهد. همین باعث شده تا امنیت زیادی داشته باشد.

حداقل سن برای دریافت حقوق این طرح ۶۰ سالگی است. اما همان گونه که عنوان کردیم اگر خود را در ۷۰ سالگی بازنشسته کنید، بیشترین مزایا را به دست می‌آورید. البته باید عنوان کنیم که دولت سن ۶۵ سالگی را پیشنهاد می‌دهد. اما اگر زودتر از این موعد خود را بازنشسته کنید، به‌ازای هر ماه شش دهم درصد از مستمری شما کم می‌شود. در مقابل اگر بالای ۶۵ سال خود را بازنشسته کنید، به‌ازای هر ماه هفت دهم درصد به مستمری شما افزوده می‌شود.

دررابطه‌با این طرح دو نکته مهم وجود دارد که می‌بایست به‌عنوان یک مهاجر آن را بدانید. اول اینکه این طرح در استان کبک اجرا نمی‌شود. اما در کبک یک طرح مشابه به نام QPP وجود دارد که به‌عنوان طرح مستمری کبک شناخته می‌شود.

دوم اینکه این طرح به‌صورت خودکار نیست و باید برای آن درخواست بدهید. اما بعد از درخواست به‌صورت اتوماتیک از فیش حقوقی شما کسر می‌شود. نکته قابل‌توجه، میزان برداشت از حقوق است. این میزان برداشت به‌اندازه‌ای اندک است که بسیاری از افراد متوجه نمی‌شوند که در طرح CPP سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

طرح بازنشستگی امنیت سالمندی (QAS)
این طرح هم از دیگر برنامه‌های محبوب بازنشستگی در کانادا است. عموماً این طرح شامل مهاجران و یا افراد جامانده از CPP می‌شود. در این طرح شما مستمری خود را به تعویق می‌اندازید اما به‌ازای هر ماه، شش دهم درصد به مستمری بازنشستگی شما افزوده می‌شود.

لازم به ذکر است که حداکثر میزان آن ۳۶ درصد است که تا سن هفتادسالگی اعمال می‌شود. البته افزون بر این طرح، ممکن است شامل برنامه‌های دیگری نظیر کمک‌هزینه بازماندگان، درآمد تضمین شده و… هم بشوید.برای برخورداری از این طرح باید حداقل ۱۰ سال از دوران فعالیت کاری خود (بعد از ۱۸ سالگی) را در کانادا بوده باشید. افزون بر این موارد اگر در خارج از کشور باشید، می‌بایست حداقل ۲۰ سال را در خاک کانادا زندگی کرده باشید.

در نظر داشته باشید که میزان پرداختی در طرح QAS نسبت به CPP کمتر است. اما اگر شرایط لازم را داشته باشید، می‌توانید هر دو را هم‌زمان دریافت کنید. اما باید بدانید که QAS تا حد زیادی به درآمد شما در دوران فعالیت، سن شما، میزان درآمد در دوران بازنشستگی و.. بستگی دارد. چنانچه درآمد شما از سقف مشخصی فراتر رود، این مستمری هم قطع می‌شود.

بازنشستگی در کانادا

برنامه تکمیلی بازنشستگی کارمندان (SERP)
این طرح در واقع برای حمایت کارفرما از کارمندان است. براین‌اساس بخشی از حقوق کارمندان به این امر اختصاص داده می‌شود. خود این برنامه دو طرح مختلف دارد که هر دوی آنها اهمیت یکسانی دارند اما شرایط پرداخت آن‌ها متفاوت است. این دو طرح به شرح زیر است.

طرح DC

‌این طرح تحت عنوان مشارکت تعریف شده شناخته می‌شود. بر اساس این طرح، کارفرما بخشی از حقوق کارمند خود را به این کار اختصاص می‌دهد. عموما این میزان بین ۴ تا ۶ درصد است که البته گاها با خود کارمند هم هماهنگ می‌شود. این میزان پول به صوت یک اندوخته برای دوران بازنشستگی عمل می‌کند. لازم به ذکر است که شخص تا سن ۵۵ سالگی اجازه برداشت از آن را نخواهد داشت.

طرح DB

این طرح تحت عنوان مزایای تعریف شده هم شناخته می‌شود. بر اساس این طرح بخشی از حقوق ثابت کارمند در سال‌های فعالیت او ضرب می‌شود. رقم نهایی مستمری او را تعیین می‌کند. عموماً این طرح چشم‌انداز دقیق‌تری را از دوران بازنشستگی افراد ایجاد می‌کند و به همین جهت طرف‌داران بیشتری دارد.

طرح پس‌انداز ثبت شده بازنشستگی (RRSP)
این طرح از دیگر برنامه‌های بازنشستگی در کانادا است. این شیوه را می‌توان یک نوع پس‌انداز شخصی برای دوران بازنشستگی دانست. شما می‌توانید یک حساب را به‌صورت فردی یا مشترک با همسرتان در یکی از بانک‌های کانادا باز کنید. در این شیوه شما می‌توانید بخشی از درآمد سالانه‌تان را به این حساب واریز نمایید. افزون بر این موارد، می‌توانید موارد دیگری همچون اوراق قرضه، سهام و.. را نیز درون این حساب‌ها قرار دهید.

نکته‌ای که این حساب‌ها را جذاب می‌کند، معافیت مالیاتی آن‌ها است. به عبارت ساده‌تر، شما می‌توانید بخشی از درآمد خود را بدون پرداخت مالیات در آن‌ها قرار دهید. این باعث می‌شود تا در آخر سال میزان درآمد نهایی شما کمتر بوده و لذا مالیات کمتری را هم می‌پردازید. افزون بر این موارد، برای خود اندوخته‌ها و سود حاصل از آن هم مالیاتی پرداخت نمی‌کنید.

اما دراین‌رابطه چند نکته مهم وجود دارد. اول اینکه شما تنها تا سن ۷۱ سالگی می‌توانید به این حساب پول واریز کنید. بعدازاین مدت باید آن را به یک حساب درآمد بازنشستگی ثبت شده یا مستمری ماهیانه اختصاص دهید.موضوع دوم اینکه سقف واریزی به این حساب هرساله توسط دولت تعیین می‌شود. اما به‌صورت معمول ۱۸ درصد است. اگر شما در محل کارتان شامل یکی دیگر از طرح‌های بازنشستگی باشید، این سقف کمتر می‌شود.

موضوع سوم نحوه برداشت بدون مالیات از این حساب است. در واقع افراد تنها در سه حالت بخصوص می‌توانند پول خود را از این حساب‌ها برداشت نمایند. این سه حالت برای خرید خانه، ادامه تحصیلات دانشگاهی و شرایط اضطراری است. در حالت اول باید پول را ظرف ده سال و در حالت دوم باید ظرف ۱۵ سال دوباره به‌حساب بازگردانید. در غیر این صورت برداشت شما شامل مالیت می‌شود. در حالت سوم هم برداشت شما مشمول مالیات رایج می‌شود.

همان گونه که مشاهده کردید، برای بازنشستگی در کانادا طرح‌ها و برنامه‌های مختلفی وجود دارد. این طرح‌ها باعث می‌شود تا نیروی کار این کشور، امنیت مالی بیشتری برای دوران پیری خود داشته باشند. اما انتخاب هرکدام از این طرح‌ها می‌بایست بر اساس شرایط افراد صورت گیرد. از طرفی دیگر، رقم پرداختی آن‌ها هرساله تغییر می‌کند. این موضوع باعث می‌شد تا متقاضیان مهاجرت به کانادا ، اندکی سردرگم شوند.بدون شک مشاوره با یک وکیل مهاجرت کانادا می‌تواند اندکی از این سردرگمی بکاهد. برای این موضوع می‌توانید هم اکنون با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید .

4.4/5 - (8 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *