دیفر کردن را میتوان بهعنوان یکی از مهمترین اصطلاحاتی دانست که در زمینه اپلای به کار میرود. اما هنوز هم طیف زیادی از متقاضیان نمیدانند که دیفر کردن به چه معناست. این عدم آگاهی سبب میشود تا نتوانند به شیوهای مناسب از آن استفاده نمایند. از طرفی دیگر بکار گیری غیراصولی آن میتواند فرصت تحصیل در دانشگاه مذکور را از شما بگیرد.
به بیان ساده میتوان گفت که دیفر کردن به معنی تعویق پذیرش است. اما این موضوع جنبههای بسیار مختلفی دارد که باعث گستردگی بیشازپیش این کار شده است. موضوع قابلتوجه دیگر در این رابطه نحوه درخواست و البته مزایا و معایب آن است که متأسفانه اغلب متقاضیان تحصیل در کانادا از آن بیخبر هستند.
ما در ادامه این مقاله قصد داریم تا به شیوهای دقیق این موضوع را زیر ذرهبین نقد و بررسی خود قرار داده و تمام جنبههای آن را بررسی کنیم. لذا اگر میخواهید بدانید که دیفر کردن به چه معناست، حتماً ما را تا انتهای این متن همراهی کنید.
تعویق پذیرش یا دیفر کردن به چه معناست؟
آنچه در این مقاله میخوانید
در واقع دیفر کردن به معنی تعویق پذیرش است. به عبارت سادهتر ممکن است شما بتوانید از یک دانشگاه کانادایی پذیرش تحصیلی بگیرید، اما به دلایلی همچون دیرکرد ویزا، مشکلات مالی و…. قادر نباشید تا در شروع ترم جدید در کلاسها حاضر شوید. در این حالت میتوانید از دانشگاه مذکور بخواهید که پذیرش یا شروع کلاسهای شما را به ترم یا سال بعد موکول کند. چنین حالتی را دیفر کردن گویند.
اگرچه این موضوع در ظاهر ساده به نظر میرسد اما باید عنوان کنیم که جزئیات بسیار زیادی دارد. برای مثال بسیاری از دانشگاهها تحت هیچ شرایطی دیفر ارائه نمیدهند. برخی دیگر آن را صرفاً برای یک ترم اجازه دیفر میدهند و در بهترین حالت هم شما میتوانید تنها برای یک سال دیفر کنید.
مازاد بر این ممکن است خود دانشگاه دیفر کردن را به شما پیشنهاد دهد. مزایای مختلف، معایب، مشکلات موجود، نحوه درخواست دادن و… همه و همه جزو ریزهکاریهایی است که باعث میشوند تا فرایند دیفر کردن برای متقاضیان دشوار شود.
در حقیقت بسیاری از دانشجویان بر روی دیفر کردن یا نکردن شک و تردید دارند. بسیاری بر این باور هستند که دیفر کردن میتواند فرصت بیشتری را برای بهبود شرایط مالی و ذهنی بدهد. برخی دیگر هم بر این باور هستند که چنین موضوعی میتواند یک گپ تحصیلی ایجاد کند که در نهایت به زیان آنها است. ما در ادامه دلایل ایجاد آن را بسیار میکنیم.
چه زمانی نیاز به دیفر کردن داریم؟
عموماً دیفر کردن یا توسط خود متقاضی درخواست میشود یا دانشگاه آن را پیشنهاد میدهد. در حالت عادی برخی از دانشجویان به دلایل موجهی درخواست دیفر کردن میدهند. برای مثال اگر مدتزمان صدور ویزا بیش از حد معمول طول بکشد و به زمان شروع ترم تحصیلی برسد، شخص متقاضی درخواست دیفر میدهد.
افزون بر این موارد اگر مدارک شخص آماده نباشد و یا نیاز به یک فرصت برای بهبود شرایط مالی و ذهنی خود داشته باشد، میتواند از دیفر کردن استفاده نماید. در واقع هر زمانی که نیازمند یک فرصت برای انجام امور خود باشید، میتوانید از دیفر استفاده کنید.
اما این دیفر کردن همیشه توسط شما نیست. گاهاً برخی از متقاضیان تمام شرایط پذیرش را دارند اما دانشگاه بدانها پیشنهاد دیفر میدهد تا تحصیل خود را از ترم بعد شروع کنند. در حقیقت بسیاری از دانشگاهها تمایلی ندارند تا دانشجویان قوی را رد کنند و لذا دیفر کردن را به آنها پیشنهاد میدهند.
با این اقدام آنها از دانشجو میخواهند که شروع تحصیلات خود را به ترم بعد موکول کند. با این کار آنها نهتنها ظرفیت آن سال را تغیر نمیدهند، بلکه دانشجویان قوی را هم حفظ میکنند. لذا اگر دیفر کردن از سوی دانشگاه به شما پیشنهاد شد، باید خوشحال باشید چرا که نشان از رزومه تحصیلی مناسب شما است.
مزایا و معایب دیفر کردن
دیفر کردن را نمیتوان بهخودیخود یک کار درست یا نادرست تلقی نمود. در حقیقت این موضوع کاملاً به شرایط شخص بستگی دارد. گاهاً این دیفر کردن میتواند یک شانس دوباره برای افراد باشد و یا میتواند موجب بازماندگی و کاهش انگیزهشان شود. این موضوع درهرحال به خود شخص بستگی دارد. ما در ادامه برخی از جنبههای مثبت و منفی آن را خدمت شما بیان میکنیم تا بتوانید مقایسه صحیحتری داشته باشید.
مزایا
عموماً فرصتی مجدد برای بهبود شرایط مالی و ذهنی تلقی میشود.
میتواند زمان مناسب برای دریافت ویزا و آمادگی جهت مهاجرت تحصیلی را ایجاد کند.
میتواند فرصت لازم برای شروع یک کار را به شما بدهد تا اندکی وضعیت مالی خود را بهبود دهید.
چنانچه در سالهای اخیر انرژی زیادی را برای کسب نمرات عالی صرف کرده باشید، دیفر کردن میتواند زمان مناسبی برای استراحت کردن باشد.
میتواند فرصت لازم برای دریافت معافیت تحصیلی یا انجام خدمت سربازی را ایجاد کند.
میتوانید در این فاصله زمانی اطلاعات بیشتری در رابطه با دانشگاه یا رشته خود کسب کنید و فرایند مهاجرت کانادا و تحصیل خود را بادقت بیشتر برنامهریزی کنید.
معایب
دیفر کردن باعث میشود تا یک سال دیرتر از حد معمول فارغالتحصیل شوید و این برای ورود به بازار کار مناسب نیست.
دیفر کردن یک گپ تحصیلی را ایجاد میکند که عموماً منجر به کاهش انگیزه و تمرکز دانشجویان میشود.
در بسیاری از حالات دیفر کردن مشمول هزینه میشود.
در برخی از مواقع دیفر کردن میتواند فاند یا بورسیه دریافتی شما را کنسل نماید.
فرصت زمانی دیفر کردن
همان گونه که اشاره کردیم، دیفر کردن یک فرصت زمانی را به شما میدهد تا بتوانید اندکی آمادگی خود را افزایش دهید. این مدتزمان یکی از متغیرترین حالاتی است که متقاضیان تحصیل در کانادا را سردرگم میکند. عموماً فرصت زمانی دیفر کردن متناسب با نوع دانشگاه تغییر میکند.
برخی از دانشگاهها نهایتاً تا یک ترم تحصیلی اجازه دیفر کردن را به شما میدهند. حال اینکه در برخی از دانشگاهها این مدتزمان به یک سال هم میرسد. البته باید در نظر داشته باشید که برخی از دانشگاهها اصلاً اجازه دیفر کردن نمیدهد و یا آن را صرفاً برای مقاطع و شرایط خاصی مجاز میدانند. درهرحال برای اینکه بتوانید این مدتزمان را بدانید، باید از دانشگاه موردنظر خود سؤال کنید.
درخواست دیفر
درخواست دیفر از دیگر مقولههایی است که موجب سردرگمی متقاضیان و دانشجویان میشود. در حقیقت آنها نمیدانند که چگونه این درخواست را ارائه دهند. برای چنین درخواستی شما باید با دانشگاه خود مکاتبه کنید. بدین منظور باید یک ایمیل به دپارتمان پذیرش یا coordinator دانشگاه مقصد ارسال کنید.
شما باید در این ایمیل دلایل خود را بهصورت واقعی و صریح بیان کنید. در نظر داشته باشید که دلیل شما باید منطقی و محکم باشد تا شانس پذیرش آن افزایش یابد.
برای نگارش نامه سعی کنید ابتدا شرح کوتاهی از وضعیت فعلیتان ارائه دهید. پس از آن دلایل تان برای انتخاب و تحصیل در دانشگاه مذکور را ارائه دهید. برای مثال به کیفیت آموزشی یا تجربه اساتید اشاره کنید. شما باید نشان دهید که مشتاق تحصیل در آن دانشگاه هستید تا شانس رزرو جایگاه شما برای ترم یا سال بعد افزایش یابد.
بعد از این سعی کنید تا مشکل فعلیتان اعم از مالی، مشکل صدور ویزا و…. که منجر به تأخیر شما شده را به طور دقیق بیان کنید. شما باید در این بخش دپارتمان پذیرش را قانع کنید که با درخواست شما موافقت نمایند.
افزون بر این موارد سعی کنید تا رزومهای از سوابق پژوهشی و تواناییهای خودتان ارائه دهید. این کار شانس شما را افزایش میدهد. پس از این موارد میتوانید درخواست خود را در قالب یک ایمیل به بخش مربوطه ارسال کنید. حداکثر طی دوهفته باید پاسخی دریافت کنید. در غیر این صورت مجدداً با آنها مکاتبه نمایید.
هزینههای دیفر کردن
دیفر کردن در بسیاری از مواقع هزینهای ندارد. اما دانشگاه مجبور است تا جایگاه شما را برای سال یا ترم آینده رزرو نگه دارد؛ لذا بسیاری از آنها مبلغی را بهعنوان ودیعه از شما طلب میکنند. این مبلغ عموماً در محدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ دلار است. در نظر داشته باشید که این هزینه عموماً برای رشتهها و مقاطع تحصیلی خاص دریافت میشود.
نکات مهم برای دیفر کردن
بدون شک شما هم تا به این لحظه دریافتهاید که دیفر کردن به چه معناست و تا حدودی هم با جنبههای مختلف آن آشنا شدهاید. اما باید بدانید که این کار عموماً نکات ریز زیادی را هم با خود دارد. برای مثال دیفر کردن میتواند منجر به لغو درخواست بورسیه شما شود. به همین جهت باید قبل از آن با استادی که توصیهنامه یا فاند شما را تأیید کرده مکاتبه نمایید و در رابطه با شرایط حفظ بورسیه خود از او سؤال کنید.
افزون بر این موارد شما نمیتوانید بهصورت پیوسته این درخواست را ارائه دهید و صرفاً یکبار شانس استفاده از آن را دارید لذا باید در استفاده از آن تمام جوانب را بسنجید.در نظر داشته باشید که بهمحض قطعی شدن تصمیمتان برای دیفر کردن اقدام کنید و زمان را از دست ندهید چرا که افزایش مدت فاصله زمانی میتواند مانع از پذیرش آن شود.
مازاد بر این موارد، نکات ریز دیگری هم وجود دارد که میتواند بر تصمیمگیریهای شما مؤثر باشد. بدون شک مشاوره با یک وکیل مهاجرت کانادا میتواند در این مسیر به شما کمک کند. کارشناسان ما میتوانند در این زمینه راهنماییهای لازم را خدمت شما عزیزان ارائه دهند.
بدون دیدگاه