این روزها بازار مهاجرت بسیار گرم است و هر کسی با هدف تحصیلی یا کاری بهمنظور دسترسی به زندگی بهتر و امکانات بیشتر مهاجرت میکند. حال در این میان انتخاب مقصد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید خیلی برای آن وقت گذاشت.
بین همه انتخابهایی که دارید شاید بین انتخاب سوئیس یا کانادا گیر کرده باشید و بهدنبال اطلاعات کافی بگردید که واقعا باید مدارک خود را متناسب با کدام یک از این دو مقصد آماده کنید.
به همین دلیل ما در این مطلب قصد داریم اطلاعات جامعی در خصوص این دو کشور ارائه دهیم تا تصمیمگیری را برای شما راحتتر کنیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
فهرست محتوا
مقایسه اقتصاد سوئیس و کانادا
سوئیس باثباتترین کشور از نظر اقتصادی در دنیا است و بسیاری از سرمایهگذاران داخلی و خارجی بهعلت سیاستهای مستحکم و امنیت پولی این کشور را برای سرمایهگذاری انتخاب میکنند.
البته اقتصاد کانادا شاید به ثبات سوئیس نرسد ولی طبق رشد اقتصادی در طی سالهای مختلف بدون تردید حرفهای زیادی برای گفتن دارد. از نظر اقتصادی کانادا در سال 2021 رشدی بیشتر از 1.8 درصد داشته است و هر سال این درصد افزایش پیدا میکند.
باز هم برای انتخاب سوئیس یا کانادا نباید تنها به این موارد اکتفا کرد و برای سرمایهگذاری باید این دو کشور را از جنبههای مختلفی مورد بررسی قرار داد تا در نهایت بتوان بهترین تصمیم را گرفت.
مقایسه سوئیس و کانادا از نظر فرصتهای تحصیلی
هر دو کشور فرصت ادامه تحصیلی برای دانشجویان بینالمللی ارائه میدهند. سوئیس شهریه بیشتری از دانشجوهای بینالملل در مقایسه با دانشجو بومی میگیرد.
بهطور کلی میتوان گفت شهریه برای دانشجویان بینالملل در دو مقطع ارشد و کارشناسی بین 400 تا 3700 یورو است و برای دکترا از 100 تا 900 یورو تخمین زده میشود. برای دانشگاههای خصوصی نیز در این کشور مبلغ 43.000 یورو در سال برای شهریه در نظر گرفته میشود.
از آن طرف برای کانادا هزینه در مقطع کارشناسی برای رشتههای پر هزینه مانند پزشکی بین 550 تا 30000 دلار است و برای ارشد رشتههایی مانند مهندسی از 1075 تا 65.000 دلار باید هزینه کنید.
سوئیس را مرکز آموزش و نوآوری میدانند و مراکز ویژهای برای تحصیل دانشجویان در این کشور قرار دارد. از طرف دیگر کانادا نیز 30 دانشگاه دارد که هر کدام در رنکینگ جهانی جزو بهترینها هستند.
در نهایت این شما هستید که باید بین سوئیس یا کانادا یک مورد را برای تحصیل انتخاب کنید و بعد از بهدنبال کارهایی مانند گرفتن ویزا، وقت سفارت و مسائلی از این قبیل باشید.
فرصتهای کاری در سوئیس و کانادا
انتخاب سوئیس به قصد مهاجرت کاری از جهتهای مختلفی قابل قبول است، چون در این کشور مالیات کمی از افراد گرفته میشود و در عین حال حقوق بالا است. ناگفته نماند با توجه به این شرایط رقابت زیادی برای دریافت شغل نیز وجود دارد.
برای پیدا کردن کار در سوئیس باید تخصص بالایی داشته باشید. برخلاف تصور خیلی از افراد شرکتهای این کشور تنها افراد بومی را انتخاب نمیکنند و خیلی از افراد مهاجر حتی برای شغلهای مدیریتی انتخاب میشوند.
اگر بتوانید تجارت خود را در این کشور شروع کنید قطعا زندگی عالی در آینده خواهید داشت. مانند دیگر کشورهای اروپایی مردم از دوشنبه تا جمعه هر هفته حداکثر 48 ساعت کار میکنند.
سوئیس برای کارگرهای خارجی نیز حقوقی در نظر میگیرد. در این کشور زبانهای ایتالیایی، فرانسوی، آلمانی و رومانیایی استفاده میشود و رزومه کاری شما نیز باید به یکی از این زبانها ترجمه شود.
برای شغلهای مهندسی، فناوری اطلاعات، هتلداری، حسابداری و داروسازی فرصتهای زیادی در سوئیس وجود دارد که متقاضیان برای دریافت ویزا و اقامت از این کشور میتوانند از این طریق اقدام کنند.
حالا نوبت کانادا میرسد که شرایط کاری را در این کشور بررسی کنیم. شرایط کاری در این کشور برای مهاجران پیچیده است و اگر فرد مهاجری بخواهد در کانادا برای کاری پذیرفته شود باید مراحلی را بگذراند تا واجد شرایط شود.
ابتداییترین مرحله دریافت مجوز کار در کانادا است و این مجوز به دو نوع کارگر دائم و کارگر موقت تقسیمبندی میشود.
برای کارگر موقت در کانادا داشتن شرایط زیر لازم است:
- باید بعد از اتمام مجوز کار خود کانادا را ترک کند.
- هزینه لازم برای برگشت به کشور خود را داشته باشد.
- با حقوق دریافتی ماهانه نیازهای خود و خانوادهاش را برآورده کند.
- مدرک سوء پیشینه نداشته باشد.
- از نظر سلامت جسمی و روحی مشکلی نداشته باشد.
شرایط برای دریافت مجوز کارگر دائم در کانادا متفاوتتر است. برای کارگر دائم باید ابتدا در آزمون اکسپرس اینتری پذیرفته شوید. این آزمون آنلاین و بر اساس سن، مهارتها، سابقه کاری و میزان تمکن مالی به شما امتیاز میدهد.
برای ثبتنام در این آزمون آنلاین پاسپورت، مدرک مهارت زبان، سو پیشینه و نامه پزشک برای سلامت جسمی و روحی مورد نیاز است.
بعد از همه این کارها امتیازدهی انجام میشود و افراد میتوانند مطابق با شرایط خود برای مهاجرت کانادا از طریق کاری به شرکتها درخواست دهند.
برای کار در کانادا شغلهای فریلنسری و مستقل نیز مزیتهای زیادی دارد، چون دیگر پرداخت مالیات لازم نیست و در خیلی از هزینههای دیگر نیز صرفهجویی میشود.
سوئیس یا کانادا برای دریافت کارت اقامت
دریافت اقامت سوئیس نیازمند شرایط خاصی است و نمیتوان بدون ویزا اقامت دائم گرفت یا وارد این کشور شد. اولین شرط برای گرفتن اقامت دائم سوئیس دریافت مجوز C است.
افراد مهاجر از حوزه خاورمیانه بعد از 10 سال اقامت در سوئیس میتوانند برای اقامت دائم اقدامات لازم را انجام دهند. البته فکر نکنید به همین سادگیها است و با داشتن شرایط زیر امکان دارد اقامت دائم بعد از پنج سال بگیرید:
- A2 حداقل سطح زبانی است که باید داشته باشید.
- باید خود را با جامعه این کشور تطابق دهید.
- با دیگران روابط خوبی داشته باشید.
- از نظر قانونی هیچ مشکلی در این دوران برایتان پیش نیامده باشد.
بعد از همه اینها فراموش نکنید اگر اقامت دائم را از سوئیس بگیرید باز هم نمیتوانید مانند دیگر افراد بومی رای دهید، در دفتر دولتی مشغول به کار شوید و حق خروج از کشور برای طولانی مدت را نیز نخواهید داشت.
از آن طرف بین سوئیس یا کانادا از نظر اقامت بدون شک کانادا انتخاب بهتری خواهد بود. اگر مهاجری بخواهد از کانادا اقامت بگیرد در نهایت بعد از گرفتن اقامت تفاوتی بین آن شخص و افراد بومی قائل نمیشوند.
فرد مهاجری که اقامت کانادا گرفته است میتواند از حق و حقوق، بیمه سلامت و دیگر موارد مانند یک فرد کانادایی بهره ببرد. برای گرفتن اقامت کانادا باید شرایط زیر را داشته باشید:
- بعد از سه سال سکونت در این کشور میتوانید برای اقامت دائم اقدام کنید.
- بهراحتی زبان این کشور را صحبت کنید.
- در امتحان شهروندی قبول شوید.
البته بهتر است این موضوع را مطرح کنیم، افراد مهاجری که اقامت دائم دریافت میکنند نمیتوانند رای دهند و برای مشاغل امنیتی در سطوح بالا و فعالیتهای سیاسی پذیرفته نمیشوند.
سخن نهایی
بین انتخاب سوئیس یا کانادا بدون تردید خودتان باید با سنجیدن جوانب موجود و توجه به خواستههای خود و اهدافتان در آینده یک کدام را انتخاب کنید.
از نظر تحصیلی بدون تردید در این دو کشور دانشگاههای بسیار عالی وجود دارد و شما میتوانید با در نظر گرفتن رشته تحصیلی خود و مقایسه درآمد آن بین این دو کشور مقایسههای لازم را انجام دهید و بعد تصمیمگیری کنید.
اما بیشتر مهاجران کانادا را بهعنوان مقصد کاری یا تحصیلی انتخاب میکنند، چون به هر حال طبق اطلاعات بالا این کشور برای افراد مهاجر مزیتهای زیادی را قائل شده است. البته فراموش نکنید سوئیس نیز از آن کشورهایی است که ثبات زیادی دارد و میتوان راحتتر برای آن برنامهریزی کرد.
اگر قصد مهاجرت دارید بهتر است با افراد متخصص که سالهای زیاد در این زمینه تجربه دارند مشاوره کنید تا در نهایت بتوانید انتخاب بهتری بین دو کشور سوئیس یا کانادا داشته باشید.