بدون تردید زمانی که کشوری مانند کانادا مهاجرپذیر باشد و شرایط زندگی در آن ایدهآل محسوب شود، روشهای مختلفی برای مهاجرت را پیش روی افراد قرار میدهد. این روزها بنا به دلایلی، عدهای زیادی مهاجرت کانادا را برای ادامه زندگی انتخاب میکنند.
اما آیا از همان ابتدا با روشهای اخذ ویزا آشنا هستند؟ یقینا خیر. افراد هر زمانی که تصمیم به مهاجرت میگیرند، ابتدا باید روشهایی را که کشور مقصد پیش روی آنها قرار داده است، مورد بررسی قرار دهند. تطابق این روشها با شرایطی که خود آنها دارند، روند مهاجرت را به مراتب آسانتر خواهد کرد.
دو روش رایجی که این روزها مورد استقبال مهاجران قرار گرفته، اخذ ویزا از طریق استارت آپ و دیگری کارآفرینی است. توصیه میکنیم در ادامه همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی را در رابطه با مقایسه استارت آپ ویزا با کارآفرینی در اختیارتان قرار دهیم.
فهرست محتوا
مهاجرت تجاری به کانادا
مهاجرت به واسطه استارت آپ یا کارآفرینی، زیرمجموعههای مهاجرت تجاری به کانادا محسوب میشوند. هر چند که این نوع مهاجرت زیرشاخههای بسیار متنوعی دارد اما ما در این جا به معرفی دوتای آنها بسنده میکنیم. پس بد نیست ماهیت هر کدام را بهصورت جداگانه بشناسید:
استارتآپ
برای درک بهتر استارتآپ، لازم دانستیم تعریفی از آن ارائه دهیم. به نقل قول از نشریه فوربس، استارتآپ را میتوان یک شرکت فعال دانست که به منظور حل مشکلی راهاندازی شده است. هر چند راهحل مشکل کاملا مشخص است، اما موفقیت در آن هیچ تضمینی به همراه ندارد.
از آنجایی که همه پروژههای استارتآپ ویزا نوآورانه هستند، در بازار کسب، کار و سرمایه، موفقیت آنها اصلا قطعی نیست. پس اگر قصد راهاندازی کسبوکار جدیدی در کشوری مانند کانادا دارید و ریسک آن را میپذیرید، میتوانید به سراغ اخذ ویزای استارتآپ بروید.
در این فرآیند شانس با کسانی یار خواهد بود که یک بزینس پلن خلاقانه و متفاوتی را به دولت کانادا ارائه دهند. چراکه از این طریق میتوانند از همان ابتدا، کارت اقامت ارزشمندی را دریافت کنند.
بد نیست بدانید ایدههای استارتآپ برای اینکه مورد قبول دولت کانادا واقع شوند، باید به تایید 3 سازمان مختلف درآیند.
نکته جالب توجه اینجا است که با یک ایده نو و بیزینس پلن بیهمتا، حداکثر 5 نفر میتوانند به اقامت کانادا دست پیدا کنند. براساس این قانون شخص اصلی ارائهدهنده طرح، میتواند 4 فرد دیگر را بهعنوان نیروهای کلیدی معرفی کند. بنابراین جدا از خانواده ایدهپرداز، 4 خانواده دیگر به اقامت کانادا دست خواهند یافت.
کارآفرینی
یکی از ایدهآلترین برنامههایی که کانادا در اختیار مهاجران قرار داده است، کارآفرینی نام دارد. همانطور که از نام این عبارت مشخص است، شخص متقاضی موظف به ارائه اسناد و مدارکی دال بر راهاندازی کاری مفید در کشور کانادا خواهد بود.
با توجه به اینکه دولت کانادا هدف خود را رونق اقتصادی قرار داده است، افراد متقاضی میتوانند با خرید سهام شرکتهای بزرگ، ویزای کارآفرینی دریافت کنند و در خاک کانادا قدم بگذارند.
کافی است افرادی که قصد مهاجرت از این طریق را دارند، در مورد شرایط و اقدامات لازم برنامه کارآفرینی استانهای مختلف تحقیق کنند. در حال حاضر ایالتهایی از کانادا که برنامه کارآفرینی ارائه میدهند، به شرح زیر هستند:
نیوبرانزویک
برنامه کارآفرینی نیوبرانزویک که با عبارت مخفف NBPNP شناخته میشود، این امکان را به متقاضی میدهد تا با در دست داشتن مجوز کار، به خاک کانادا قدم بگذارند. وقتی یک سال از خرید یا راهاندازی کسبوکار آنها گذشت، قادر هستند نامینیشن استانی نیوبرانزویک را به دست آورند.
الزامات مختلفی برای استفاده از این برنامه وجود دارد از جمله موارد زیر که لیست کردیم:
- سن: مابین 22 تا 55 سال
- مدرک تحصیلی: حداقل مدرک فوقدیپلم
- مهارت در زبان فرانسه یا انگلیسی: CLB 5
- داشتن مدارکی دال بر منفعت اقتصادی کسبوکار برای دولت کانادا
- دارایی خالص: 600 هزار دلار کانادا
- سابقه مدیریت و مالکیت کسبوکار: در 5 سال گذشته، حداقل 3 سال
- محل زندگی: اقامت دائم در نیوبرانزویک
بریتیش کلمبیا
برنامه کارآفرینی بریتیش کلمبیا، شامل دو نوع مختلف میشود که یکی مخصوص شهرهای بزرگ این ایالت و دیگری مربوط به شهرهای کوچک آن است.
برنامه شهرهای بزرگ که یک برنامه پایه شناخته میشود، متقاضی باید طبق اسناد و مدارکی نشان دهد که دارایی خالص او به 600 هزار دلار کانادا میرسد و که قرار است هزار200 دلار کانادا از آن به سرمایهگذاری اختصاص پیدا کند. از شرایط دیگر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سن: زیر 64 سال
- سابقه مدیریت کسبوکار: در 10 سال گذشته حداقل 3 سال
- سابقه مدیریت سطح بالا: حداقل 4 سال
- مدرک تحصیلی: حداقل مدرک کاردانی یا فوقدیپلم
در زیر شرایط استفاده از برنامه شهرهای کوچک را که با نام ریجنال پایلت شناخته میشوند، توضیح دادیم:
- میزان سرمایه خالص: 300 هزار دلار کانادا که 100 هزار دلار آن به سرمایهگذاری اختصاص پیدا میکند.
- مدرک تحصیلی: حداقل مدرک دیپلم 12 ساله
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی: CLB4
- سابقه مدیریت کسبوکار: حداقل 3 سال از 5 سال گذشته
- سابقه مدیریت سطح بالا: حداقل 4 سال
اونتاریو
برنامه کارآفرینی اونتاریو هم از دو نوع مختلف تشکیل شده است که متقاضی بسته به میزان سرمایهای که در اختیار دارد، یکی را انتخاب میکند:
- متقاضی با رزومه کاری عالی و شرایط مالی مورد قبول میتواند برای برنامه کارآفرینی داخل استان تورنتو و اطراف آن اقدام کند.
- کسی که سرمایه زیادی در اختیار ندارد، برای استفاده از برنامه کارآفرینی اونتاریو باید به سراغ مناطق خارج از شهر تورنتو و حومه آن برود.
در صورتی که میخواهید بدانید چه کسانی واجد شرایط کارآفرینی اونتاریو هستند، به موارد زیر توجه کنید:
- دارایی خالص: 800 هزار دلار کانادا که 600 هزار دلار آن صرف سرمایهگذاری شود.
- سابقه مدیریت کسبوکار: حداقل 2 سال در 5 سال گذشته
- استخدام کارمند: حداقل 2 کارمند شهروند کانادا
مقایسه استارت آپ ویزا با کارآفرینی
در بخش بعد این دو روش مهاجرت تجاری کانادا را با یکدیگر مقایسه میکنیم.
مقایسه ماهیتی
این دو روش شاید زیرشاخه مهاجرت تجاری باشند اما ماهیتهای کاملا متفاوتی با یکدیگر دارند. در استارتآپ نیازمند نامه حمایتی از طرف سازمانهای از پیش تعیینشده هستید.
در حالی که از طریق کارآفرینی نه تنها قادر به راهاندازی کسبوکار جدیدی خواهید بود، بلکه میتوانید کسبوکار کوچکی را خریداری و برای گسترش آن تلاش کنید. البته فراموش نکنید سختگیریهای دولت کانادا برای کارآفرینی در پرداخت مالیات، استخدام نیرو و سایر موارد غیرقابل انکار است.
مقایسه مدرک زبان
یکی از شباهتهایی که در مقایسه استارت آپ ویزا با کارآفرینی متوجه آن خواهید شد، مربوط به مدارک زبان مورد نیاز استفاده از این برنامهها میشود.
اگر تسلط قابل قبولی بر زبان انگلیسی یا فرانسوی دارید و سطح زبان شما برابر با CLB5 است، با در نظر گرفتن شرایط دیگر قادر به اقدام برای اخذ اقامت کانادا خواهید بود.
گاهی شرایط در بعضی استانهای کانادا متفاوت است و شما با در اختیار داشتن مدرک زبان CLB4، میتوانید از برنامههای موجود استفاده کنید.
در خصوص جزئیات نمرات مربوط به مهارتهای مختلف زبان، باید حداقل امتیازهای زیر را در چهار مهارت اصلی به دست آورید:
- گوش کردن: 5
- نگارش: 5
- صحبت کردن: 5
- خواندن: 4
مقایسه اقامت خانواده
یکی دیگر از شباهتهای این دو روش برای اخذ اقامت کانادا، مربوط به یکسان بودن شرایط اقامت خانواده متقاضی است. شما میتوانید به واسطه کارآفرینی یا استارتآپ، برای همسر و فرزندان زیر 22 سال خود اقامت دائم بگیرید.
مقایسه الزام حضور فیزیکی
یکی از چیزهایی که باعث شده است تا متقاضی برای ویزا استارتآپ بیشتر از کارآفرینی باشد، الزامی نبودن حضور فیزیکی متقاضی استارتآپ در کسبوکار خواهد بود.
گرچه شخص متقاضی ویزای کارآفرینی حتما باید روزانه در محل کسبوکار حضور فعال و پرانرژی داشته باشد و بتواند بیزینس خود را به بهترین شکل مدیریت کند.
مقایسه شرایط سنی
اگر فکر میکنید برای تمامی روشهای مهاجرت به کانادا شرایط سنی ملاک محسوب میشود، سخت در اشتباه هستید. چراکه ویزای استارتآپ این قانون را نقض میکند و اقدام برای مهاجرت به این روش، هیچ محدودیت سنی ندارد.
اما بد نیست بدانید که زمان مقایسه استارت آپ ویزا با کارآفرینی، بررسی شرایط سنی اهمیت فراوانی دارد. چون بر خلاف استارتآپ، کارآفرینی بسته به قوانین ایالتهای مختلف، شامل محدودیت سنی خواهد شد.
مقایسه سرمایه مورد نیاز
تفاوتی که در مقایسه استارت آپ ویزا با کارآفرینی بسیار بهچشم میآید، مربوط به سرمایه خالص مورد نیاز برای استفاده از این برنامههای مهاجرتی است. طبق توضیحات هر سرفصل مربوط به ویزای کارآفرینی، سرمایههای خالص کاملا مشخص شدهاند و مقدار آن در ایالتهای مختلف متفاوت است.
اما در رابطه با سرمایه مورد نیاز ویزا استارتآپ، هیچ چیز از قبل تعیینشدهای وجود ندارد. بلکه حوزه فعالیتی و نوع بیزینس استارتآپ است که میزان سرمایه مورد نیاز را مشخص میکند.
سخن نهایی
یکی از سختترین تصمیمهای زندگی هر شخصی مربوط به مهاجرت و آغاز زندگی جدید در کشور دیگری است. اما زمانی دردسرهای ناشی از فرآیند مهاجرت به حداقل میزان خود میرسد که متقاضی با آگاهی از قوانین کشور مقصد و شرایط شخصی، برای قدم گذاشتن در خاک کشور دیگری اقدام میکند.
قطعا هیچ شخص عادی از قوانین و مقررات روز ایالتهای مختلف کانادا مطلع نیست و برای پیشروی بهتر روند مهاجرت، نیاز به مشاوران و وکلای مهاجرتی دارید. چنین افرادی میتوانند چراغ راهنمای شما در این مسیر باشند و جلوی دردسرهای احتمالی را بگیرند. پس سرنوشت خود را با استفاده از خدمات آنها تضمین کنید.