کانادا به دلیل داشتن موقعیت جغرافیایی خوب و شرایط اقتصادی مناسب، یکی از کشورهای محبوب برای سرمایهگذاری و ثبت شرکت است.
گاهی نیز برخی افراد که قصد مهاجرت به کانادا ر را دارند برای گرفتن اقامت کانادا، روش مهاجرت سرمایه گذاری را انتخاب میکنند.
در این روش علاوه بر مقیم شدن در این کشور، با اقتصاد خوبی که کانادا دارد شخص سرمایهگذار سود زیادی به دست خواهد آورد.
برای افراد غیرمقیم در این کشور، این امکان وجود دارد که بتوانند تجارت خود را پس از گذراندن مراحل قانونی راهاندازی کنند.
این افراد در ابتدا باید پروندههای خود را به سفارت کانادا و اداره مهاجرت ارسال کنند. در صورتی که مدارک آنها پذیرفته شود، میتوانند برای مهاجرت به این کشور و انجام سایر امور اقدام کنند.
به نحوی میتوان اقامت دائم این کشور را گرفت که پس از گذشت 2 سال کسب و کار شما دوام داشته باشد. در این حالت با ارائه یک گزارش میتوانید درخواست اقامت کانادا را بهصورت دائم داشته باشید.
اگر شما تصمیم به گرفتن اقامت این کشور را از طریق سرمایهگذاری دارید یا میخواهید آنجا کسب و کار مستقل خود را شروع کنید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا شما را با مراحل و شرایط ثبت شرکت در کانادا به همراه نکات مهم دیگر آشنا کنیم.
مراحل ثبت شرکت در کانادا
هنگامی که شما از طریق ثبت شرکت در کانادا تصمیم به مهاجرت میگیرید، باید یک سری شرایط و قوانین را رعایت کنید تا بتوانید با سپری کردن مراحل قانونی شرکت خود را در این کشور به ثبت برسانید.
در ابتدا باید یک نام تجاری برای شرکت انتخاب کنید. همچنین باید توجه کرد اسمی که انتخاب میکنید تکراری نباشد.
نکته دیگری که در انتخاب نام شرکت باید به آن توجه کرد یکی بودن اسم شرکت با نوع فعالیت آن است. در گام بعدی باید اساسنامه شرکت تکمیل شود.
این اساسنامه دارای نکاتی است که صاحب شرکت برای ثبت برند خود، ملزم به رعایت آنها است. فردی که تصمیم به ثبت برند شرکت خود میگیرد، باید استانی که میخواهد فعالیت خود را در آن آغاز کند از قبل مشخص کرده باشد.
در این اساسنامه نام مدیر عامل باید ذکر شود و امضای او نیز موجود باشد. صاحب شرکت باید نام شرکت را که انتخاب کرده است، حتما در اساسنامه قید کند.
فرد متقاضی نوع شرکتی را که میخواهد ثبت کند، باید مشخص کند. همچنین وظیفه او، سایر افراد که قرار است در شرکت فعالیت داشته باشند و اعضای هیئت مدیره نیز باید تعیین شود.
مدیر عامل شرکت یک سری قوانین برای شرکت وضع میکند که همه این قوانین باید در اساسنامه بیان شود. این اساسنامه به زبان انگلیسی و فرانسه ترجمه خواهد شد تا کارمندان کانادایی نیز متوجه آن شوند.
مورد دیگری که در اساسنامه باید بیان شود آدرس محل زندگی شخص، آدرس شرکت و تلفن او است. همچنین فرد باید تمام هزینههای اصلی و جانبی شرکت را بپردازد تا پرونده شرکت برای او تشکیل شود.
متقاضی ثبت شرکت در کانادا برای گرفتن اقامت کانادا باید برنامههایی را که برای شرکت خود دارد نیز بیان کند تا برای مسئولان این کشور مشخص شود که آیا این برند برای کشورشان سوددهی دارد یا خیر.
شخصی که به عنوان مدیر عامل انتخاب میشود باید به سن قانونی 18 سال رسیده باشد و یک فرد حقیقی محسوب شود.
او همچنین باید گواهی نداشتن سوء پیشینه را ارائه دهد. فردی که شرکت تاسیس میکند باید وضعیت مالی خوبی داشته باشد تا بتواند همه کارکنان را از حمایت مالی خود بهرهمند کند.
در نهایت مدیر عامل باید تمام سهام شرکت را بیمه کند و به کارهای مالیاتی رسیدگی کند. علاوه بر این هزینههای اداری برای ثبت شرکت باید پرداخت شود و در اداره بیمه و اداره مالیات این کشور نیز باید ثبت نام کنید.
انواع شرکت در کانادا
برای ثبت شرکت در کانادا، 4 انتخاب در پیش رو دارید که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
شرکت مشارکتی
در این نوع شرکت همه اعضا به یک اندازه دارای مسئولیت هستند و هر شخص مدیریت یک بخش را بر عهده خواهد گرفت.
در شرکت مشارکتی همانطور که نام آن نشان میدهد همه اعضا در مشکلات، سودهای شرکت و مسائل دیگر شریک هستند. از معایب چنین شرکتی به اختلاف نظر شرکا در بعضی مسائل میتوان اشاره کرد که در تصمیمگیریهای شرکت نیز اثرگذار خواهد بود.
از مهمترین مزیت این نوع شرکت میتوان به گزارشهای مالیاتی ساده آن اشاره کرد.
شرکت با مالکیت شخصی
از ارزانترین و سادهترین روشها برای راهاندازی و ثبت یک شرکت که پس از آن بتوان اقامت کانادا را گرفت، روش شرکت با مالکیت انفرادی است.
در این روش تاسیسکننده شرکت، مسئولیت تام و نامحدود در مقابل همه شرکت و سایر مسائل آن دارد. دشوار بودن دریافت وام بانکی از بانکهای کانادا و سخت بودن واگذاری شرکت از معایب شرکت با مالکیت شخصی است.
شرکت تعاونی
این شرکت متعلق به اعضا است. از آن جایی که همه اعضا در شرکت تعاونی مسئولیت دارند، ممکن است اختلافاتی در بین آنها پیش آید که باعث کند شدن روند تصمیمگیریها شود.
شرکت با مسئولیت محدود
در این شرکت هر یک از شرکا به اندازه سهم خود در شرکت دارای مسئولیت هستند. اگر شرکت دچار بدهی، ضرر و زیان شود هیچ کدام از شرکا مسئول پرداخت این بدهیها نخواهند بود.
جذب سرمایه در این روش آسان است. به عنوان مثال از طریق سرمایهگذار خارجی یا موسسات مالی میتوان سرمایه اولیه برای شرکت را افزایش داد. از معایب این شرکت، هزینههای بالای راهاندازی آن است.
روشهای ثبت شرکت در کانادا
پس از انتخاب نوع شرکت مورد نظر نوبت به ثبت آن میرسد. از دو روش میتوان این شرکتها را به ثبت رساند که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
ثبت شرکت سهامی بهصورت استانی
در این روش که هزینه کمتری دارد فقط میتوانید در استانی که شرکت خود را به ثبت رساندهاید فعالیت کنید و همه قوانین آن استان نیز باید رعایت شود.
ثبت شرکت سهامی بهصورت فدرال
در شرکت سهامی فدرال میتوانید در تمام استانها و نواحی کانادا شروع به فعالیت کنید. در این حالت از یک نام یا برند باید استفاده شود که سایر شرکتها نمیتوانند از آن استفاده کنند. از معایب این شرکت به هزینههای بالای آن میتوان اشاره کرد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت
برای شروع کسب و کار و ثبت برند خود، همچنین گرفتن ویزای مهاجرت کانادا از این طریق نیازمند یک سری مدارک هستید. از این مدارک به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
- آدرس دقیق محل شرکت
- پاسپورت معتبر همه افرادی که در شرکت شریک هستند.
- آدرس دقیق محل سکونت همه افراد
- مدارک هویتی تمام اعضا
- گواهی نداشتن سوء پیشینه شرکا
- داشتن مجوز برای کار
- برنامه و طرح داشتن برای کسب و کار
- سرمایه اولیه
- تکمیل اساسنامه
شرطهای مهم برای ثبت شرکت در کانادا
یکی از مهمترین شروط برای رعایت شرایط ثبت شرکت در کانادا برخورداری از حداقل 3 سال سابقه مدیریتی برای شخصی است که میخواهد کار خود را در کانادا آغاز کند.
اصل بعدی داشتن سرمایه اولیه برای سرمایهگذاری و ثبت شرکت است. این سرمایه باید تقریبا 100 هزار دلار کانادا باشد.
ثبت شرکت در کانادا چه مزایایی به همراه دارد؟
در ادامه مقاله به بعضی از مزایای ثبت شرکت در این کشور میپردازیم.
- نرخ مصادره اموال توسط دولت پایین است.
- این کشور تورم پایین دارد.
- امکان گرفتن اقامت کانادا فراهم میشود.
- با درآمد عالی روبرو خواهید شد.
- امکان تجارت با بهترین کشورها را خواهید داشت.
- شرایط تحصیل رایگان برای فرزندان شخص ایجاد میشود.
- اعضای خانواه خود را نیز میتوانید به کانادا ببرید.
- از خدمات درمانی و بهداشتی برخوردار خواهید شد.
- میتوانید پاسپورت کانادایی دریافت کنید.
- در دستگاهها و مراجع این کشورس سطح فساد بسیار کم است، که باعث رشد کسب و کار میشود.
معایب ثبت شرکت در کانادا
با همه مزیتهایی که سرمایهگذاری در کانادا دارد ممکن است معایبی نیز داشته باشد. از این عیبها به موارد زیر اشاره خواهیم کرد.
- برای افرادی که تمایل به رفت و آمد بین دو کشور ایران و کانادا را دارند، طی این مسافت طولانی ممکن است برای آنها مشکلساز باشد.
- دولت کانادا نسبت به سایر کشورهای دیگر، قوانین سختگیرانهتری برای سرمایهگذاران شرکتهای خصوصی در این کشور دارد.
- تعداد روشهایی که برای سرمایهگذاری میتوان اقدام کرد، در کانادا نسبت به کشورهای اروپایی کمتر است.
سخن پایانی
همانطور که بیان شد کانادا از کشورهایی است که برای مهاجرت سرمایه گذاری، مهاجرت استارت آپ و انواع روشهای دیگر مهاجرتی، بسیار مناسب است و مورد توجه افراد زیادی قرار دارد.
اگر تصمیم به شروع کسب و کار دارید یا میخواهید فعالیت خود را گسترش دهید، کانادا یک کشور مناسب برای این امر است.
برای ثبت شرکت در کانادا و شروع کار خود شهرهایی مانند کبک، ونکوور، بریتیش کلمبیا، پرنس ادوارد و منیتوبا را میتوانید انتخاب کنید. گرچه هر کدام از این استانها قوانین و شرایط مخصوص به خود را دارند.
با رعایت شرایط و قوانین گفته شده، همچنین دارا بودن تمام مدارک لازم میتوانید با اطلاعات کافی در این مورد تصمیم نهایی خود را بگیرید و سپس برای شروع کار اقدام کنید.