همانطور که میدانید، عده زیادی از افراد برای رفتن به کانادا، از طریق مجوز کار در این کشور مهاجرپذیر اقدام میکنند. مجوز کار کانادا اجازه میدهد که ابتدا شخص اقامت موقت خود را دریافت کند و در صورت وجود شرایط لازم، به سراغ تبدیل اقامت موقت به دائم برود.
اجازه کار در کانادا به دو دسته کلی تقسیم میشود. دسته اول مجوزهایی هستند که نیازمند LMIA یا ارزیابی میزان اثرگذاری بر بازار کار کانادا هستند و دسته دوم به این ارزیابی نیاز نخواهند داشت.
ویزا کار ICT یکی از انواع مجوزهای کاری است که در دسته دوم قرار میگیرد و این روزها متقاضی زیادی از اقصی نقاط جهان دارد.
در ادامه این مطلب قصد داریم تا این ویزای محبوب را معرفی کنیم و اطلاعات تکمیلی مورد نیاز برای اخذ آن را در اختیار کسانی قرار دهیم که تمایل دارند از طریق آن، مهاجرت کانادا را انجام دهند. بنابراین تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
تعریف ویزا کار ICT
ویزای کار ICT که مخفف عبارت لاتین Intra company transfer است، نوعی اجازه کار در کانادا محسوب میشود. این ویزا بیشتر مورد توجه و استقبال افراد زیر قرار میگیرد:
- کارمندان
- نیروهای کار کلیدی در یک شرکت
- افراد دارنده شرکتهای چند ملیتی
فرق نمیکند این شرکتها بزرگ و مطرح باشند یا در زمره استارتاپهای نوپا و تازه تاسیس قرار گیرند، چون در هر صورت امکان اخذ ویزا کار ICT برای آنها وجود خواهد داشت.
ویزای کار ICT که در اصطلاح عامیانه به برنامه انتقال درون شرکتی معروف است، مزایا بیشتری نسبت به روشهای دیگر اخذ اجازه کار در کانادا دارد. همچنین فرآیند آن راحتتر، سریعتر و با دردسر کمتری به جلو پیش خواهد رفت.
متقاضیانی که ویزای کار ICT دریافت میکنند، بعد از این که به مدت یک سال در شرکت کانادایی وابسته فعالیت کردند، این امکان برای آنها فراهم میشود تا بتوانند فرآیند تبدیل اقامت موقت به دائم را پیش بگیرند.
چون در برنامه مهاجرتی اکسپرس اینتری کانادا، داشتن ویزای کار ICT یا انتقال درون شرکتی، 200 امتیاز دارد. همچنین این افراد در زمره واجدین شرایط برای استفاده از Global skills strategy قرار میگیرند که تایید و بررسیهای آن چیزی حدود 2 هفته به طول خواهد انجامید.
چگونه میتوان ویزا کار ICT دریافت کرد؟
حال که با ویزای کار ICT آشنا شدید، وقت آن رسیده است که درباره چگونگی دریافت آن اطلاعاتی کسب کنید.
یکی از برنامههای مهاجرتی که با عبارت International mobility program شناخته میشود، این قابلیت را برای نیروهای کار حرفهای و ماهر خارجی فراهم میکند تا بتوانند به کمک ویزا کار ICT به کانادا مهاجرت و در این کشور اجازه کار دریافت کنند.
درست است که این افراد از اخذ LMIA معاف هستند ولی حتما نیاز به اجازه کار یا همان Work Permit خواهند داشت.
البته بد نیست بدانید که دلیل معافیت از اخذ LMIA برای واجدین شرایط ویزای کار ICT، چیزی جز انتقال تخصص و مهارت اشخاص متقاضی به کانادا و تاثیرگذاری شدید آن در اقتصاد و کسب و کار این کشور نخواهد بود.
افرادی که شرکتهای بینالمللی دارند و در اقصی نقاط کشور کانادا شعبهای از شرکت آنها فعالیت میکند، میتوانند شرایط لازم و کافی را برای کارمندان مطرح و ماهر خود فراهم کنند تا آنها بتوانند بعد از دریافت اجازه کار در این کشور، با ویزای کار ICT موفق به دریافت اقامت موقت کانادا شوند.
البته درباره چگونگی اخذ ویزای کار انتقال درون شرکتی و روش انجام آن، ملیت شخص متقاضی بسیار حائز اهمیت است.
به این دلیل که کانادا اتباع یک سری از کشورها را معاف از ویزا و مابقی را نیازمند ویزا معرفی کرده است. اگر در زمره اتباع معاف از ویزا قرار میگیرید، میتوانید برای دریافت مجوز کار از طریق POE اقدام کنید.
در غیر این صورت لازم است افراد فرآیند اپلای و اخذ ویزای کار ICT را بهصورت آنلاین و اینترنتی پیش ببرند.
معرفی انواع ویزای کار ICT
نکته جالب توجه، متنوع بودن ویزا کار ICT است. همانطور که مطلع هستید، برای استفاده از ویزای انتقال درون شرکتی باید توسط کانادا تایید شوید. ویزا کار ICT سه نوع مختلف دارد که با توجه به سمت افراد دستهبندی میشود:
ویزای کار مخصوص مدیران ارشد
کسانی که از طریق این نوع ویزای کار میتوانند اقدام کنند، باید مدیریت کل یا بخشی از شرکت را بر عهده داشته باشند. همچنین نظارت بر کار مدیران و کارمندان دیگر در زمره وظایف آنها قرار بگیرد.
ویزای کار مخصوص مدیران اجرایی
افرادی از طریق این ویزای کار قادر به مهاجرت کانادا هستند که در وهله اول مدیریت یک شرکت یا یکی از بخشهای وابسته به آن را بر عهده داشته باشند. آنها باید در صورت نیاز، تحت نظارت مدیران اجرایی قرار گیرند که سمت آنها بالاتر است.
ویزای کار مخصوص نیروهای متخصص
کسانی که دانش و مهارت بالایی در زمینه کاری خاصی دارند، بهراحتی قادر هستند تا ویزای کار ICT دریافت کنند. البته لازم است این نیروهای کار قبل از ارسال درخواست، در رزومه کاری خود تجربه یک سال فعالیت در شرکت مذکور را داشته باشند.
همچنین در فرآیند اخذ ویزای کار، وجود روابط صحیح و سالم میان نیروهای کار متقاضی و کارفرما از اهمیت قابل توجهی برخوردار خواهد بود.
افراد واجدین شرایط برای اخذ ویزا کار ICT
هر کسی که بخواهد از طرق مختلفی برای مهاجرت کانادا اقدام کند، باید در زمره واجدین شرایط هر روش قرار بگیرد. برای برنامه مهاجرتی مذکور با ویزای کار انتقال درون شرکتی، افراد واجدین شرایط از ویژگیهای زیر برخوردار هستند:
- آنها باید به افسر پرونده اثبات کنند که تنها مدت زمان کمی در کانادا قصد اقامت دارند.
- بهتر است به کمک فیشهای حقوقی، فعالیت مداوم خود را به مدت حداقل یک سال در شرکت مذکور به اثبات برسانند.
- موقعیت شغلی که در کشور مبدا و کانادا دارند کاملا یکسان باشد.
- باید در دسته مدیران اجرایی، مدیران ارشد یا نیروهای کار ماهر و متخصص قرار بگیرند.
- باید در شرکتی بینالمللی استخدام باشند که در کانادا شعبه یا نمایندگی دارد.
برای اخذ ویزا کار ICT چه مدارکی لازم است؟
هر روش مهاجرتی نیازمند مدارک خاص خود است. در این بخش لازم دانستیم اطلاعات مربوط به مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای کار ICT را ارائه دهیم. این مدارک عبارت هستند از:
- مدارک اثبات دانش، مهارت و وضعیت شغلی که شامل جایگاه شغلی، توصیف شغل مورد نظر و عنوان آن خواهد شد.
- مدارکی که مربوط به مدت زمان اقامت در کانادا هستند و نشان میدهند شخص متقاضی قصد ماندن طولانی مدت در این کشور را ندارد.
- مدارکی که حاکی از استخدام تمام وقت شخص متقاضی توسط شرکت در کانادا هستند و نیازمند فیش حقوقی یا قرارداد همکاری خواهند بود.
- مدارکی که مبتنی بر توصیف ارتباطات میان شرکت مورد نظر در کشور مبدا و شعبه آن در کانادا است که بسته به افسر پرونده، مدارک مورد نیاز مربوط به آن متغیر خواهد بود. (البته گاهی ممکن است نیاز به اثبات این مساله نباشد.)
اخذ ویزای کار ICT چه مدت طول میکشد و چقدر اعتبار دارد؟
سوالات زیادی زمان مهاجرت کانادا ذهن متقاضی را درگیر میکند که یکی از اصلیترین این سوالات مربوط به مدت زمان آماده شدن ویزا کار ICT است. اصلیترین بخش اخذ ویزای کار انتقال درون شرکتی مربوط به زمان مورد نیاز جهت اخذ اجازه کار در کانادا خواهد بود.
آمارها نشان میدهد که این فرآیند بهصورت میانگین چیزی حدود 2 الی 10 هفته به طول میانجامد. البته نمیتوان منکر روشهایی شد که این فرآیند را سرعت میبخشد. بنابراین تنها کافی است که شخص متقاضی اهمیت بالای انجام فوری فرآیند اخذ اجازه کار در کانادا توسط ویزای کار ICT را به اثبات برساند.
ناگفته نماند که تمامی متقاضیان قادر به سرعتبخشی فرآیند اخذ ویزای کار مورد نظر نیستند و تنها کسانی میتوانند از روشهای فوری استفاده کنند که در زمره افراد معاف از ویزای کانادا قرار بگیرند.
درباره میزان اعتبار ویزای کار ICT باید گفت که تحت تاثیر عوامل گوناگونی است. این نکته که شخص متقاضی در زمره مدیران ارشد و اجرایی یا نیروهای کار ماهر قرار بگیرد، تاثیر قابل توجهی روی میزان اعتبار ویزای کار انتقال درون شرکتی خواهد داشت.
اما بهطور کلی، ویزای اولیه یک سال اعتبار دارد و در صورت نیاز، تا 2 سال تمدیدپذیر خواهد بود. در صورتی که شرایط خاصی به وجود آید و شرکت مذکور به مدت طولانیتری نیازمند شخص باشد، تمدید ویزا بهصورت زیر انجام خواهد شد:
- برای مدیران ارشد و اجرایی نهایتا 7 سال
- برای نیروهای کار متخصص و ماهر نهایتا 5 سال
کسانی که از حداکثر زمان تمدید ویزای کار ICT استفاده کرده باشند، میتوانند مجدد برای استفاده از این برنامه اقدام کنند. اما این کار زمانی انجامپذیر خواهد بود که شخص متقاضی دوباره یک سال مداوم را در شرکت مورد نظر در کشور مبدا به فعالیت مشغول باشد.
سخن نهایی
همانطور که میدانید شرایط عالی زندگی در کانادا و پایین بودن نرخ بیکاری در این کشور باعث شده است تا افراد زیادی به سمت آن کشیده شوند و تصمیم به مهاجرت کانادا بگیرند.
اما مطمئنا از این مساله مطلع هستید که انجام هر کاری سختیهای خاص خود را دارد و ممکن است دردسرهایی به همراه داشته باشد که اخذ ویزا کار ICT از این قاعده مستثنا نیست.
در صورتی که قصد مهاجرت و اقامت کانادا را داشته باشید و بخواهید از این طریق اقدام کنید، مراکز مشاوره زیادی هستند که شما را در این امر راهنمایی کنند. پس سعی کنید بدون اطلاعات اولیه به سراغ انجام کاری نروید و در مسیر پر پیچوخم مهاجرت راهنما داشته باشید.