اگر تصمیم به مهاجرت کانادا گرفته باشید، قطعا با روشهایی که این کشور پیشرفته و پهناور در اختیار مهاجران قرار داده است، آشنا هستید. اما آیا میدانید پیگیری اخذ ویزا کانادا و اجازه اقامت در این کشور سختیهای خاص خود را دارد و ابتدا باید نحوه ورود به این کشور را برای خودتان مشخص کنید؟
دو نمونه از رایجترین مسیرهایی که این روزها افراد برای مهاجرت به کشور کانادا انتخاب میکنند، اخذ ویزای تحصیلی و کارآفرینی است.
ما در این مطلب قصد داریم به مقایسه ویزا تحصیلی با کارآفرینی بپردازیم و اکثر سوالاتی که ذهن متقاضیان مهاجرت به کانادا را در مورد این دو نوع ویزا به خود درگیر کرده است، پاسخ دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید.
فهرست محتوا
مقایسه ویزا تحصیلی با کارآفرینی
قبل از مقایسه این دو نوع ویزا، بهتر است کمی راجع به هر کدام آنها اطلاعات کلی دهیم.
- ویزا تحصیلی کانادا
همانطور که میدانید، کانادا یکی از قویترین و مطرحترین سیستمهای آموزشی را در مقاطع مختلف تحصیلی در دنیا دارد. همچنین مناسب بودن شرایط و هزینههای تحصیل در این کشور باعث افزایش تعداد متقاضیان تحصیل در آنجا نسبت به سایر کشورهای دنیا شده است.
اخذ ویزای تحصیلی کانادا نه تنها برای دانشگاه و مقاطع تحصیلات تکمیلی امکانپذیر است، بلکه والدین برای دانشآموزان زیر 18 سال خود قادر به گرفتن اجازه تحصیل در این کشور خواهند بود.
جزئیات ویزای تحصیلی برای مدارس
تحصیل دانشآموزان زیر 18 سال کانادا در دو مقطع ابتدایی و دبیرستان، در مدارس دولتی و خصوصی ممکن است. اما اجازه تحصیل در هر یک از این مدارس، به عامل مهمی یعنی قیم دانشآموز بستگی دارد. اگر سادهتر بخواهیم بگوییم:
- در صورتی که دانشآموز در کانادا قیم و سرپرست داشته باشد، میتواند از خدمات تحصیلی در مدارس دولتی بهصورت رایگان بهرهمند شود.
- در حالی که دانشآموز هیچ قیمی در کانادا نداشته باشد، باید در مدارس خصوصی یا بینالمللی با هزینه کمی بالاتر به تحصیل بپردازد.
امکان همراهی دانشآموز توسط یکی از والدین در طول تحصیل، از جمله مزایای ویزای تحصیلی برای مدارس است. اما اگر شرایط همراهی فرزند خود را ندارید، میتوانید او را در یکی از مدارس شبانهروزی برتر این کشور ثبتنام کنید.
حتی بعضی از مدارس در کانادا، اقامت از نوع Home Stay را برای دانشآموزان امکانپذیر ساختهاند. در این نوع اقامت، خانوادههای کانادایی که توسط دولت و مدرسه برای سکونت تایید میشوند، به دانشآموزان معرفی خواهند شد. در صورتی که مدرسه انتخابی از خوابگاه برخوردار نبود، میتوانید برای فرزند خود شرایط این نوع اقامت را فراهم کنید.
جزئیات ویزای تحصیلی برای دانشگاه
دانشگاهها و کالجهای کانادا آنقدر از لحاظ سطح علمی فوقالعاده هستند که در زمره بهترینهای دنیا قرار گرفتهاند. بنابراین طبیعی است که تا حدی برای پذیرش دانشجو سختگیر باشند.
تحصیلات در دانشگاههای کانادا مانند هر کشور دیگری به مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا دستهبندی میشوند. مهاجر برای اخذ پذیرش در هر کدام از این مقاطع تحصیلی، نیاز به یک سری شرایط خاص دارد که در ادامه هر کدام را بهصورت مجزا توضیح دادهایم:
لیسانس
لیسانس یا کارشناسی، یک مقطع تحصیلی 4 ساله است. شرایط اخذ پذیرش لیسانس برای افراد در محدوده سنی 18 تا 23 در مقایسه با سنین بالاتر، سادهتر خواهد بود.
در اکثر دانشگاهها و کالجهایی که رشتههای مختلف کارشناسی تدریس میشود، امکان کار پارهوقت دانشجویی تا 20 ساعت در هفته برای شخص وجود خواهد داشت.
از مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی برای پذیرش در مقطع لیسانس میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- مدرک دیپلم 12 ساله
- مدرک زبان آیلتس با نمره حداقل 6.5
- اثبات تمکن مالی
- ریز نمرات دروس مختلف در 12 سال گذشته
فوق لیسانس
تحصیل در مقطع فوق لیسانس در دانشگاههای معتبر کانادایی، به دو شکل پژوهشی و عادی انجام میشود. اگر قصد تحصیل در این مقطع را دارید، بهتر است تا قبل از 32 سالگی اقدام کنید.
چون براساس قوانین و مقررات کانادا، پذیرش دانشجویان با سن بیشتر از 32 سال در مقطع کارشناسی ارشد کمی سخت و تا حدی غیرممکن است.
دانشجویان در طول 2 سال تحصیل کارشناسی ارشد، میتوانند بخشی از هزینههای زندگی و دانشگاه را با کار پارهوقت هفتهای 30 ساعت تامین کنند. مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا تحصیلی و پذیرش کارشناسی ارشد را در لیست زیر نام بردیم:
- رزومه تحصیلی قابل قبول و مناسب
- مدرک دیپلم و ریز نمرات آن
- مدرک لیسانس با حداقل معدل 13
- تسلط کافی بر زبان انگلیسی با مدرک آیلتس با حداقل نمره 6.5
دکترا
پژوهش محور بودن فرآیند تحصیل در مقطع دکترا دانشگاههای کانادا، شرایط اخذ پذیرش را نسبتا متفاوت کرده است. بسته به پروژهای که دانشجو بر عهده میگیرد، گذراندن مقطع دکترا چیزی حدود 3 تا 5 سال طول میکشد.
کسی که قصد اخذ پذیرش دکترا را دارد، ابتدا باید مدارک مورد نیاز را آماده کند و آنها را بهصورت کامل در اختیار دانشگاه قرار دهد. همچنین مکاتبه با استادان دانشگاه مورد نظر، راه را برای اخذ پذیرش هموارتر خواهد ساخت.
از مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی دکترا میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- تحقیقات معتبر و مقالات ثبتشده در ISI
- مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد با نمرات قوی
- رزومه تحصیلی پربار
- معرفی استاد راهنما در طول دوره تحصیلی
دانشجویان دکترا در 3 تا 5 سال تحصیل پژوهش محور خود، به این شرط که از بورسیه تحصیلی استفاده نکرده باشند، میتوانند هفتهای 40 ساعت به کار پارهوقت مشغول شوند و بخشی از هزینههای خود را جبران کنند.
همه چیز درباره ویزا کارآفرینی کانادا
ویزای کارآفرینی کانادا از هر نظر با ویزای تحصیلی این کشور متفاوت است. چراکه هیچ ربطی به تحصیلات، اخذ پذیرش دانشگاه و شرایط مربوط به آن ندارد. برای اخذ اجازه اقامت کانادا از طریق کارآفرینی، اولین شرط این است که باید مقدار سرمایه مشخصی داشته باشید.
متقاضیان ویزا کارآفرینی باید از این نکته مهم آگاه شوند که قوانین و مقررات اخذ این ویزا در استانها و ایالتهای مختلف کانادا متفاوت است. فردی واجد شرایط اخذ ویزا کارآفرینی محسوب خواهد شد که:
- در 5 یا 10 سال گذشته بسته به قوانین ایالت مورد نظر، حداقل 3 سال سابقه مدیریت کسبوکار داشته باشد.
- او باید کسبوکار قابل اجرا یا سودمندی معرفی کند که دولت کانادا آن را بهعنوان یک پروژه سودآور و مفید بپذیرد.
در بخشهای بعد هر یک از برنامههای کارآفرینی ایالتهای مختلف را که توسط آنها حتی میتوانید برای اخذ اقامت دائم اقدام کنید، معرفی کردهایم.
ایالت نوا اسکوشیا
- شخص باید حداقل یک سال بدون هیچ وقفهای در این منطقه فعالیت کند.
- پرونده شخص در جدول امتیازبندی بتواند حداقل امتیاز 150 را به دست آورد.
ایالت پرنس ادوارد
- شخص حداقل یک سال در منطقه فعالیت بدون وقفه داشته باشد.
- متقاضی با سرمایه بیش از 150 هزار دلار کانادا برای اخذ ویزا کارآفرینی پرنس ادوارد اقدام کند.
ایالت بریتیش کلمبیا
- متقاضیان کارآفرینی در ایالت بریتیش کلمبیا باید قبل از اینکه کسبوکار را اجرا کنند، در آن ساکن شوند.
- برای اجرایی کردن پروژه در مناطق کم جمعیت، باید بیش از 100 هزار دلار کانادا سرمایه در نظر بگیرید.
ایالت ساسکاچوان
- شخص متقاضی باید حداقل 6 ماه از آغاز کسبوکار او در منطقه بگذرد.
- حداقل سرمایهای که برای کسبوکار در این منطقه در نظر گرفتید باید 200 هزار دلار کانادا باشد.
ایالت انتاریو
- شخص طرح جدید و کسبوکار نوآورانهای پیشنهاد دهد.
- متقاضی رعایت تعهدات توافقنامه را در اولویت قرار دهد.
ایالت مانیتوبا
- متقاضی از تمام شرایط سنی، تحصیلی، مهارت زبانی و هر آنچه در سیستم امتیازبندی اهمیت دارد، برخوردار باشد.
- با در نظر گرفتن شرایط، موفق به کسب حداقل نمره 150 در سیستم امتیازدهی شوید.
کدام ویزا گزینه مناسبتری برای مهاجرت است؟
قطعا با توضیحات کاملی که در رابطه با هر یک از برنامهها ارائه دادیم، با توجه به شرایط خود بهتر میتوانید مقایسه ویزا تحصیلی با کارآفرینی را انجام دهید و تصمیم به انتخاب بگیرید.
چون شرایط هر کسی از قبیل تمکن مالی، سطح تحصیلات، تسلط به مهارتهای زبانی و ویژگیهای دیگر، با سایرین متفاوت است و با سبک سنگین کردن آنها، میتواند بهترین روش را برای مهاجرت کانادا انتخاب کرد.
اگر دوستدار افزایش سطح علم خود هستید و پیشرفت خود را در ادامه تحصیل میدانید، قطعا پیگیری ویزا تحصیلی کانادا گزینه بهتری برای شما خواهد بود.
اما اگر شرایط سنی اخذ ویزا تحصیلی را ندارید و در کنار سرمایه قابل توجه، ایدههای کسبوکار نو و جدید در ذهن شما میگذرد، فرصت را غنیمت شمارید و از طریق ویزای کارآفرینی، زندگی متفاوتی برای خود و خانوادهتان بسازید.
سخن نهایی
معمولا آشنا نبودن با قوانین و مقررات روز کشور کانادا در ایالتهای مختلف، فرآیند اخذ ویزا، اقامت و در نهایت مهاجرت شما را دچار مشکلاتی خواهد کرد.
گاهی ریجکت شدن ویزاهای تحصیلی، کارآفرینی، سرمایهگذاری و سایر ویزاها توسط دولت کانادا، نه تنها امید، هزینه و زمان شما را از بین میبرد، بلکه منجر به اتفاقات جبرانناپذیری از قبیل عدم توانایی در درخواست مجدد برای مهاجرت میشود.
بنابراین سعی کنید بیگدار به آب نزنید و با راهنمایی مشاوران و وکلای مهاجرتی خوب و حرفهای در این زمینه، بهترین مسیر مهاجرت را انتخاب کنید و شانس موفقیت پرونده مهاجرتی خود را افزایش دهید.