کانادا یکی از کشورهایی است که ایرانیان برای ورود به آن، به ویزای معتبر و متناسب نیاز دارند. گاهی افرادی که برای مهاجرت کانادا، به کنسولگری این کشور درخواست صدور ویزا دادهاند، با اصطلاح ریجکت شدن یا ریفیوز شدن مواجه میشوند.
اما این اصطلاح به چه معنی است و مهم ترین دلایل ریجکت شدن ویزای کانادا شامل چه مواردی میشوند؟ با ما همراه باشید تا پس از ارائه تعریفی از ویزای ریجکت شده، دلایل عمده آن را بررسی کنیم.
فهرست محتوا
ریجکت شدن ویزا چیست؟
کانادا یکی از بهترین کشورهای جهان برای ادامه تحصیل، کار، زندگی و حتی سفرهای توریستی بهشمار میآید.
اما این کشور در مقایسه با مساحت بالای خود، با کمبود نیروی انسانی فعال در بخشها مختلف مواجه است، بههمین دلیل درخواست و گرفتن ویزای آن در مقایسه با کشورهای اروپایی آسانتر بهنظر میرسد.
همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که در ایران سفارتخانه کانادا وجود ندارد و متقاضیان دریافت ویزا باید درخواست خود را از طریق کنسولگری یک کشور میزبان ثبت کنند.
این مساله تا حدی دریافت ویزای کانادا را با مشکل مواجه کرده است، بهویژه در مواردی که درخواست افراد رد یا به اصطلاح ریجکت شود.
در چند سال اخیر با افزایش درخواست ایرانیان برای ورود به کانادا، کارمندهای سفارت یا به بیان دیگر افسرها، سختگیری بیشتری در هنگام بررسی و تایید درخواستهای ویزا دارند و این موضوع سبب شده است تا درصدی از آنها ریجکت شوند.
نکته حائز اهمیت درباره ریجکت شدن ویزا، مشخص نبودن دلیل آن در نامه ارسال شده به متقاضی است. در نامهای که سفارت کانادا به متقاضی یا وکیل او ارسال میکند، تنها تایید یا ریجکت شدن ویزا عنوان میشود و دلیل رد شدن درخواست را توضیح نخواهند داد.
فرد متقاضی یا وکیل او میتوانند از طریق درخواست ATIP (نامهای برای اطلاع از جزئیات روند ویزا) از دلایل پذیرفته نشدن درخواست خود مطلع شده تا با رفع مشکل موجود، موفق به دریافت ویزای کانادا شوند.
اگر خود متقاضی یا وکیل مهاجرتی او با دلایل رد شدن درخواست ویزا در شرایط مختلف آشنایی داشته باشند، میتوانند تا حد امکان از بروز چنین اتفاقی جلوگیری کنند.
مهم ترین دلایل ریجکت شدن ویزای کانادا
هدف همه افراد از اقدام به مهاجرت کانادا یکسان نیست. بههمین علت هر فرد با توجه به شرایط خود سعی میکند اقامت کانادا را از راه یکی از ویزاهای موجود بهدست آورد.
علل رد شدن درخواست ویزا نیز برای ویزاهای مختلف متفاوت است اما در حالت کلی تقریبا همه دلایل موجود در یکی از دستههای زیر قرار میگیرند:
- ناتوانی در اثبات تمکن مالی برای مهاجرت یا سفر به کانادا یا نامفهوم بودن منابع تامینکننده هزینه سفر
- نقص اسناد یا مدارک درخواست شده
- رعایت نکردن استاندارهای بهداشت و سلامت
- داشتن سوابق کیفری یا شناسایی بهعنوان تهدید برای امنیت بینالمللی
- نبود انگیزه کافی در متقاضی، برای بازگشت به کشور مبدا پس از اتمام انقضای ویزا
- اشتباهات رایج افسرهای بررسیکننده درخواستهای ویزا
اکنون که با مهم ترین دلایل کلی ریجکت شدن ویزای کانادا آشنا شدید، بهتر است علتهای احتمالی هر نوع ویزا را نیز بهتفکیک بشناسید.
دلایل اصلی ریجکت شدن ویزای توریستی کانادا
بسیاری از افراد تمایل دارند تعطیلات خود را در مناطق خوش آبوهوای جنوب کانادا بگذرانند یا برای شرکت در یک فستیوال، مجبور میشوند درخواست ویزای توریستی را به یکی از کنسولگریهای کانادا ارائه دهند.
ممکن است به اشتباه تصور کنید که رد شدن درخواست ویزا تنها برای افرادی رخ میدهد که هدف آنها، مهاجرت به کانادا و اقامت بلند مدت در این کشور است. اما جالب است بدانید اگر گردشگران نیز از یکی از شرایط زیر برخوردار باشند، ممکن است درخواست ویزای توریستی آنها ریجکت شود:
- یکی از اولین و مهم ترین دلایل ریجکت شدن ویزای توریستی کانادا ، نداشتن سابقه سفرهای خارجی بهویژه سفر به کشورهای حوزه شنگن است.
- ناقص بودن مدارک و اسناد ارائه شده به کنسولگری نیز ممکن است افسرها را مجبور به رد درخواست ویزای توریستی کند.
- اگر ثابت نشود که فرد از تمکن مالی کافی برای سفر به کانادا برخوردار است یا منبع این هزینه نامفهوم باشد، احتمال ریجکت شدن ویزای توریستی بالا خواهد بود.
- در مواردی که افسرها با توجه به شرایط و رفتار متقاضی متوجه شوند که ممکن است او بعد از اتمام انقضای ویزای خود به کشور مبدا بازنگردد، درخواست ویزا را تایید نخواهند کرد.
- ارائه ندادن برنامهای منظم و دقیق برای سفر نیز در مواردی ممکن است موجب ریجکت ویزای توریستی شود.
- سوء سابقه کیفری یا احساس تهدید برای امنیت کانادا نیز میتواند ماموران سفارتخانه را مجبور به رد درخواست کند.
ریجکت شدن ویزای تحصیلی کانادا
یکی از رایجترین انگیزههای مهاجرت کانادا، ادامه تحصیل و حضور در کالجها یا دانشگاههای معتبر این کشور است. وجود شمار زیادی دانشگاه با درجه علمی بالا و همچنین مناسب بودن شرایط تحصیل در کانادا موجب شده است تا هر سال بر تعداد متقاضیان ویزای تحصیلی افزوده شود.
سیاست دولت و دانشگاههای این کشور بر جذب نیروهای مستعد و کوشا متمرکز است، بنابراین درصد احتمال ریجکت شدن ویزای تحصیلی، بیش از ویزای توریستی است.
رد شدن ویزا برای متقاضیان تحصیل در کالج و همچنین مقاطع کارشناسی، از متقاضیان تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری محتملتر است.
بهطور کلی مهم ترین دلایل ریجکت شدن ویزای تحصیلی کانادا از قرار زیر هستند:
- نقص هر یک از مدارک لازم برای دریافت ویزا میتواند مهمترین انگیزه برای ریجکت کردن ویزا از سوی افسرها باشد.
- برخوردار نبودن از تمکن مالی کافی برای پرداخت شهریه دانشگاه و همچنین هزینههای زندگی در کانادا یکی دیگر از مهم ترین دلایل ریجکت شدن ویزا تحصیلی محسوب میشود.
- اثبات نداشتن انگیزه کافی برای بازگشت به کشور مبدا پس از پایان دوره تحصیلات، میتواند مانع تایید ویزای تحصیلی شود.
- نداشتن یا واضح نبودن برنامه تحصیلی و هدف از آن، یکی دیگر از دلایل ریجکت شدن ویزای تحصیلی است.
- اگر ثابت شود که متقاضی بهدلایلی مانند بیماری روانی یا برخوردار نبودن از سطح علمی قابل قبول، برای جامعه کانادایی فرد مناسبی نیست، ممکن است درخواست ویزای او با ریجکت شدن روبهرو شود.
دلایل ریجکت شدن ویزای کاری کانادا
کشور کانادا به دلیل کمبود جمعیت خود، تمایل دارد نیروی کار متخصص یا افرادی با تمکن مالی بالا را از سایر کشورها جذب کند.
در همین راستا دولت برنامههای مختلفی تحت عنوان اکسپرس اینتری در نظر گرفته است که درخواست ویزای کاری و بهدست آوردن اقامت کانادا از طریق آنها، با دشواری کمتری مواجه است.
علیرغم این سیاستها، گاهی درخواست ویزای کاری متقاضیان تایید نخواهد شد و آنها مجبور هستند تا با درخواست ATIP، عوامل ریجکت را شناسایی کرده و آنها را رفع کنند.
مهم ترین دلایل ریجکت شدن ویزای کاری کانادا را در زیر نام بردیم:
- داشتن سوء سابقه کیفری
- ناتوانی در اثبات تمکن مالی
- نقص اسناد و مدارک
- نداشتن برنامه کاری منظم و مشخص
- برخورداری از یک مانع سلامتی یا بهداشتی مانند بیماری روانی
- پر شدن ظرفیت یا اتمام انقضای یک برنامه مهاجرتی
رفع ریجکت ویزا
با وجود مواردی که در بالا توضیح دادیم، باید بدانید ریجکت شدن پایان راه مهاجرت کانادا نیست و پس از این اتفاق نیز روشهایی وجود دارند که به افراد کمک میکنند تا به رویای مهاجرتی خود جامه عمل بپوشانند. برای رفع ریجکت ویزا سه روش وجود دارد که توضیح آنها را در زیر آوردهایم:
1. درخواست مجدد
از اولین راهها برای برطرف کردن ریجکت، میتوان به درخواست مجدد ویزا اشاره کرد. برای اقدام از این راه بهتر است متقاضی ابتدا بهطور مستقل یا از طریق وکیل خود درخواست نامه ATIP دهد تا دلایل اصلی رد درخواست مشخص شود.
سپس با رفع مشکل موجود، دوباره درخواستی مستقل از درخواست اولیه خود ثبت کند. در این روش درخواست جدید، مستقل از درخواست قبلی بررسی میشود و امکان مورد پذیرش قرار گرفتن آن نیز بالاتر میرود.
2. درخواست تجدید نظر
همانطور که در بالا مطرح شد گاهی خطاهای انسانی و سهوی در روند بررسی درخواست میتوانند منجر به ریجکت شدن ویزای کانادا شوند.
اگر متقاضیان پس از دریافت نامه ATIP متوجه شدند که مشکل عمدهای در پرونده وجود ندارد، میتوانند به رای ماموران کنسولگری اعتراض دهند و از آنها بخواهند درخواست قبلی را دوباره بررسی کنند.
3. اقدام از طریق کورت یا دادگاه
در مواردی که روشهای اول و دوم جوابگو نباشند، فرد باید درخواست رفع ریجکت را از طریق دادگاه مطرح کند. معمولا در این موارد پس از بررسی شرایط، درخواست رفع ریجکت مورد قبول واقع میشود.
سخن نهایی
بهدست آوردن اقامت دائم یا موقت کانادا، از طریق درخواست ویزاهای مختلف این کشور امکانپذیر است. گاهی درخواست دریافت ویزا مورد تایید ماموران کنسولگری قرار نمیگیرد که به این رویداد، ریجکت شدن ویزا میگویند.
در این مطلب مهم ترین دلایل ریجکت شدن ویزاهای مختلف کانادا و همچنین راههای رفع آنها را مورد بحث و بررسی قرار دادیم. اگر میخواهید احتمال این اتفاق را به حداقل مقدار ممکن برسانید، توصیه میکنیم حتما پیش از مهاجرت از یک وکیل یا مشاور مجرب کمک بگیرید.