آشنایی با صفر تا ۱۰۰ کشور کانادا

آشنایی با کشور کانادا

 

کشور کانادا برای ایرانیان کشور ناشناخته‌ای نیست و بسیاری وصف زیبایی‌های طبیعت، زمستان‌های سرد و بی‌رحم و البته امکانات کانادا را شنیده‌اند. امکانات کانادا بسیاری را به مهاجرت به کانادا و اقامت به کانادا مجاب می‌کند. چه قصد مهاجرت کانادا را داشته باشید چه نه بد نیست در مورد این کشور پهناور بیشتر بدانید و از تاریخ کانادا تا چرایی نام کانادا آگاهی کسب کنید. در متن زیر با ما همراه شوید تا از کشور کانادا بیشتر بدانید و برای تصمیم‌گیری درمورد مهاجرت به کانادا اطلاعات کافی کسب کنید:

 

نام کانادا از کجا آمده است؟

مهاجرت به کانادا به معنی انتخاب این کشور به عنوان وطن است و در صورت اقامت به کانادا دانستن نکاتی از این کشور به حس تعلق کمک می‌کند. یکی از این موارد نام کشور است. فرضیه‌های متفاوتی برای نام کانادا وجود دارد اما مشهورترین فرضیه در تاریخ کانادا این است که کانادا از واژه‌ی کاناتا آمده که به معنی «روستا» است. در گذشته این نام برای شهر کبک به کار می‌رفت. در نقشه‌هایی که در قرن شانزدهم از اروپا به دست آمده به منطقه کوچک حوالی رودخانه سنت لارنس کانادا می‌گفتند.

به مرور زمان نام کانادا برای محدوده‌ی وسیع‌تری به کار رفت و در نهایت برای همه‌ی کشور استفاده شد. در سال 1982 کانادا رسما به این نام خوانده شد و روز کانادا نیز اعلام شد.

 

مختصری درمورد تاریخ کانادا

گفته می‌شود حدود 14000 سال پیش افراد از سیبری مهاجرت به کانادا را انتخاب کردند و ساکن این کشور شدند .اولین گروه بومیان که اقامت کانادا را داشتند اینویت‌ها و متیس‌ها بودند. در میانه قرن هفدهم اروپاییان با مهاجرت به کانادا و ازدواج با بومیان اولین نسل دورگه‌های کانادایی اروپایی را ایجاد کردند.

آب‌وهوای سرد کانادا برای ساکنین طاقت‌فرسا بود. همچنین شیوع بیماری‌هایی مانند آنفلونزا و آبله که از اروپا به این کشور آمده بود سبب مرگ بخشی از جمعیت کشور کانادا شد.

در تاریخ کانادا اولین ورود اروپایی‌ها به کشور کانادا در قرن پانزدهم اتفاق افتاد و پای ایتالیایی‌ها، بریتانیایی‌ها و پرتغالی‌ها به کشور کانادا باز شد. اما اولین کسی که اسمش خیلی بر سر زبان‌ها مانده ژاک کارتیه فرانسوی بود که اقامت به کانادا را برگزید و بخشی از کشور کانادا را اشغال کرد و نام آن را نیو فرانس گذاشت.

بنا بر تاریخ کانادا سال 1583 سر هامفری گیلبرت از طرف ملکه الیزابت وارد این کشور شد و سنت جان نیوفاندلند را پایه‌گذاری کرد و اولین مجمع انگلیسی‌ها در این کشور را ایجاد کرد.

طی سال‌ها در تاریخ کانادا جنگ‌هایی بر سر اراضی این کشور اتفاق افتاد که در نهایت کشور کانادا مستقل شد. کشور کانادا در جنگ جهانی دوم ایفای نقش کرد و نیروهای کانادایی به کمک نیروهای انگلیسی آمدند و در تاریخ کانادا کشته‌های زیادی ثبت شد.

پس از جنگ کانادا که از صحنه‌ی اصلی جنگ دور بود اقتصاد نسبتا خوبی داشت و مسیر پیشرفت را آغاز کرد و تا امروز اقتصادی روبه‌رشد داشته است. کانادا در برخی جنگ‌های اخیر مانند افغانستان به کمک آمریکا آمده است اما در کل می‌توان گفت تاریخ کانادا جنگ‌های زیادی را به خود ندیده است.

 

آب‌وهوای کانادا

با شنیدن نام کشور کانادا بیشتر افراد به یاد سرزمینی برفی می‌افتند که اقامت به کانادا را کمی دشوار می‌کند. آب و هوای کانادا روی هم رفته سرد و در بیشتر جاها قطبی است. بیشتر استان‌های کانادا، تابستان‌های معتدل و زمستان‌های سرد و طولانی دارد. دمای زمستان‌ها در مناطق مختلف کانادا از منفی پانزده تا منفی چهل درجه می‌رسدبیشتر نقاط کشور شاهد بارش برف سنگین در زمستان هستند. بارش باران نیز در برخی مناطق مانند بریتیش کلمبیا بیشتر است.

 

جغرافیای کانادا

کانادا کشوری پهناور است که بیشتر بخش شمالی قاره آمریکا را می‌پوشاند و مرزهای وسیعی با کشور ایالات متحده دارد. مرزهای کانادا از اقیانوس اطلس در شرق تا اقیانوس آرام در غرب کشیده می‌شود. همچنین کانادا در گرین‌لند با بخش‌های تحت کنترل فرانسه در سنت پیر نیز هم‌مرز است. کانادا بعد از روسیه دومین کشور بزرگ جهان است اما به نسبت روسیه جمعیت کمتری دارد. البته در سال‌های اخیر با مهاجرت به کانادا و اقامت به کانادا جمعیت این کشور در حال رشد بوده است.

کانادا کشوری زلزله‌خیز است و آتش‌فشان‌هایی دارد که امکان فعال شدن‌شان وجود دارد. در سال 1775 فعال شدن آتش‌فشان عده زیادی را در حاشیه رود نس به کشتن داد.

 

دولت و سیاست کانادا

یکی از موارد مهم برای افراد حین مهاجرت به کانادا نحوه اداره کشور و سیاست‌های دولت در کشور کانادا است. در این مورد باید گفت کشور کانادا به دموکراسی کامل و لیبرالیسم سنتی اعتقاد دارد. صلح و خدمت به شهروندان جزو اساسی‌ترین اهداف دولت‌ها در کشور کانادا است.

درمورد کانادا باید دانست که این کشور با وجود استقلال از انگلیس پادشاهی مشروطه با نظام پارلمانی دارد. به این صورت که کشور کانادا جزو متحدین و به نوعی زیرمجموعه‌ی بریتانیا و تحت سلطه ملکه الیزابت دوم به شمار می‌رود. اداره کشور به عهده‌ی نخست‌وزیر است و قوانین در مجلس وضع می‌شوند. مجلس کشور کانادا 338 کرسی دارد که در انتخابات مشخص می‌شوند که هر 4 سال یک بار تغییر می‌کنند.

 

قوانین در کانادا

نظام حقوقی کانادا به جز استان کبک برگرفته از نظام حقوقی انگلستان است.در این سیستم دادگاه عالی نقش مهمی بازی می‌کند و در صورت مغایرت با قانون اساسی این دادگاه اجازه لغو قوانین را دارد. قاضی ارشد دادگاه عالی را اداره می‌کند که بلندمرتبه‌ترین مرجع قضایی است و معمولا با پیشنهاد نخست وزیر انتخاب می‌شود.

سطوح عالی قاضی‌ها به پیشنهاد نخست وزیر و توسط فرماندار انتخاب می‌شوند. پست‌های قضایی سطح پایین‌تر را نیز دیگر دولتمردان انتخاب می‌کنند. قوانین مربوط به جرایم نیز در سراسر کانادا یکسان است و قوانین مربوط به جرم در استان‌های مختلف تفاوتی ندارد.

برای افرادی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند آگاهی از سیستم اداره‌ی کشور ضروری است و حین اقامت به کانادا به پیشبرد کارها کمک می‌کند و باعث می‌شود سریع‌تر بتوانید با قوانین کشور کانادا آشنا شوید و از آن تبعیت کنید. در بخش دوم این مطلب با جنبه‌های دیگری از کشور کانادا آشنا می‌شویم.

 

وضعیت اقتصاد کانادا

کانادا در سال 2018 به عنوان دهمین اقتصاد بزرگ دنیا شناخته شد. کشور کانادا عضو گروه هشت است و اقتصاد کانادا جهانی است. همچنین بازار بورس تورنتو هفتمین بازار بورس جهان است و 1500 شرکت در آن فعال هستند. از اوایل قرن بیستم بود که اقتصاد کانادا متحول شد. رشد اقتصاد کانادا با صنعت، معدن و بخش‌های خدماتی آغاز شد. یک سوم اقتصاد کانادا را مشاغل خدماتی صنعتی پوشش داده است.

اگرچه کانادا جزو کشورهای توسعه‌یافته است اما همچنان صنعت نفت در این کشور نقش مهمی دارد. همچنین این کشور به کشورهای دیگر انرژی صادر نمی کند. قسمت مهم دیگر اقتصاد کانادا کشاورزی این کشور است. گندم جزو مهم‌ترین محصولات مزرعه‌های این کشور است. البته در شهرهای شمالی آب و هوا برای کشت و زرع چندان مناسب نیست و ساکنان به مشاغل صنعتی و کار در معدن روی آورده‌اند. بخشی از اقتصاد کانادا با صادر کردن روی، اورانیوم، طلا، نیکل، آلومینیوم، استیل، آهن و زغال سنگ تامین می‌شود.

 

در مجموع باید گفت اقتصاد کانادا وضعیت خوب و رو به رشدی دارد و فرصت‌های شغلی متعددی در آن فراهم است که برای مهاجرت به کانادا و اقامت به کانادا گزینه‌ای خوب محسوب می‌شود.

 

فرهنگ کانادا

عده‌ی زیادی از کشورهای مختلف مهاجرت به کانادا و اقامت به کانادا را انتخاب می‌کنند و در این کشور سکونت می‌کنند. همین مسئله سبب شده کشور کانادا به کشوری چندملیتی تبدیل شود و از هندی تا چینی و سوری و ایرانی در این کشور زندگی کنند. به همین دلیل تاکید فرهنگ کانادا بر هویت چندگانه و احترام به تمام مردم از کشورهای دیگر است.

به لحاظ تاریخی کانادا از کشورهای بریتانیا و فرانسه و دیگر کشورها تاثیر گرفته. تاثیر کشور فرانسه بر کشور کانادا هنوز در استان کبک حس می‌شود و مردم این بخش به فرانسه حرف می‌زنند و بر فرهنگ فرانسوی تاکید دارند. در قرن بیستم نیز با مهاجرت به کانادا از کشورهای آفریقایی و آسیایی فرهنگ کانادا مجددا دستخوش تغییر شد. برای آشنایی با فرهنگ کانادا دیدن فیلم‌ها، سریال‌ها و مطالعه کتاب‌ها و مجلات این کشور می‌تواند کمک‌کننده باشد.

 

زبان کانادا

زبان رسمی کشور کانادا انگلیسی و فرانسوی است و زبان مادری اکثریت ساکنان این کشور است. بنابراین لازم است پیش از مهاجرت به کانادا زبان انگلیسی یا فرانسوی خود را تقویت کنید. طبق تحقیقی که در سال 2016 انجام شد 7.3 میلیون کانادایی در مکالمات روزمره از زبان‌های رسمی استفاده نمی‌کنند. بیشترین زبان‌های رایج در کشور کانادا چینی، پنجابی، اسپانیولی، تاگالوگ، عربی، آلمانی و ایتالیایی است.

بیشتر افرادی که به زبان فرانسه صحبت می‌کنند در کبک، نیوبرانزویک، آلبرتا، مانیتوبا و انتاریو ساکن هستند. در سایر استان‌ها از فرانسه در دادگاه‌ها و مکان‌های دولتی به همراه انگلیسی استفاده می‌شود.

در کنار زبان‌های شناخته شده زبان اشاره در فرهنگ کانادا بسیار رایج است و با این زبان در سرتاسر کشور صحت می‌کنند. کبک در این قضیه مستثنی است و زبان اشاره خاص خود را دارد.

 

مذهب کانادا

همان طور که در بخش فرهنگ کشور کانادا اشاره شد افراد از کشورهای مختلفی مهاجرت به کانادا و اقامت به کانادا را برگزیده‌اند. همین مسئله سبب رواج مذاهب و باورهای گوناگون در این کشور شده. در کشور کانادا حق آزادی مذهب به رسمیت شناخته شده و پیروان هر مذهبی بدون ترس می‌توانند باورهای خود را داشته باشند و به آن عمل کنند. بیشتر ساکنان کانادا مذهب را در زندگی امری مهم تلقی تمی‌کنند اما به خدا باور دارند.

کاتولیک‌ها بزرگ‌ترین گروه مذهبی در کانادا هستند و 38.7% جمعیت را تشکیل می‌دهند. گروه بعدی پروتستان‌ها با 27% جمعیت هستند. در رتبه‌های بعدی آنگلیکان‌ها، باپتیست‌ها، مسلمانان، هندوها و سیک‌ها هستند.

 

قومیت‌ها در کشور کانادا

به دلیل وضعیت خوب اقتصاد کانادا بسیاری مهاجرت به کانادا را انتخاب می‌کنند یا کرده‌اند که ترکیب قومیتی این کشور را نیز تغییر داده است. درصد پراکندگی قومیت‌ها از این قرار است:

  • انگلیسی
  • اسکاتلندی
  • فرانسوی
  • ایرلندی
  • آلمانی
  • چینی
  • ایتالیایی

رشد جمعیت در کشور کانادا سیر صعودی دارد که البته بیشتر این سیر صعودی مربوط به جمعیت چینی‌ها و آفریقایی‌ها است.

 

علم و تکنولوژی در کشور کانادا

دولت در کشور کانادا به رواج علم اهمیت زیادی می‌دهد و در سال 2015 3 میلیارد دلار در راستای تحقیقات علمی هزینه شد. البته این هزینه‌ها نتایج و پیشرفت‌های خوبی برای کشور به ارمغان آورده است. 13 نوبل در رشته‌های فیزیک، شیمی، داروسازی و موارد دیگر نصیبت این کشور شده. همچنین در سطح جهانی کشور کانادا رتبه چهارم را دارد. همچنین کشور کانادا وطن بسیاری از شرکت‌های تکنولوژی جهانی است. دیگر شاخص وضعیت خوب علم و تکنولوژی دسترسی آسان به اینترنت در این کشور است و 94% جمعیت کشور کانادا به اینترنت دسترسی دارند. رتبه بالای علمی بسیاری را برای مهاجرت به کانادا و اقامت به کانادا ترغیب می‌کند و فضایی علمی برای افراد جویای علم مهیا است.

 

سلامت در کشور کانادا

در راستای اهمیت به شهروندان کانادا بیمه‌های تامین هزینه‌های سلامت را برای تمام شهروندان ساکن کانادا فراهم کرده است. یکی از مواردی که کشور کانادا در حال حاضر با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند پیر شدن جمعیت و بالا رفتن هزینه‌های سلامت است. امید به زندگی در این کشور 81 سال است و در میان کشورهای گروه 7 کشور کانادا بهترین رتبه را دارد. چهار بیماری شایع در کشور کانادا سکته قلبی، سرطان، سکته مغزی و دیابت است و سه چهارم مرگ‌ومیرها در کانادا به علت این بیماری‌ها اتفاق می‌افتد. بیمه سلامت و پشتیبانی‌های دولت سبب می‌شود افرادی که اقامت به کانادا را انتخاب کرده‌اند برای شهروندی نیز اقدام کنند تا از این امکانات بهره‌مند شوند.

مجموع اطلاعات درمورد کشور کانادا و اقتصاد کانادا و فرهنگ کانادا نوید کشوری با رفاه بالا را می‌دهد که افراد را به مهاجرت به کانادا و اقامت به کانادا ترغیب می‌کند.

 

منبع : wikipedia

4.8/5 - (5 امتیاز)